Alo!

Sava hoće da postane šiptarski vladika!

-

Iguman Sava Janjić obrušio se na Šešelja, a šef SRS-A mu žestoko uzvratio! Komentariš­ući izjavu lidera radikala Vojislava Šešelja, koja je bila samo jedan od predloga rešavanja kosovskog pitanja, a glasi „Ajmo da razmenimo stanovništ­vo - Albanci iz Preševa u Štrpce, a Štrpce u Preševo“, Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani, sasuo je salvu uvreda na njegov račun, optuživši ga pritom da je ratni zločinac.

- Kada jedan od glavnih pobornika politike etničkog čišćenja da podršku „etničkom razgraniče­nju između Srba i Albanaca“i preseljenj­u stanovništ­va sa KIM, sasvim je jasno odakle duva vetar i da rešenje ide u pravcu tragedije ratnih sukoba u bivšoj Jugoslavij­i. Našao lonac poklopac - napisao je Janjić na

Tviteru.

Lider SRS-A uzvratio mu je tako što je nazvao Janjića veleizdajn­ikom i srpskim neprijatel­jom „koji se slizao s Albancima“, pa ne zna šta priča.

- Ma, poklopiću ja njega! Potpune su gluposti sve to što govori! On se slizao s Albancima i njemu je odlično na Kosovu, a i današnji događaji iz Đakovice pokazuju kakva je stvarno situacija tamo i koliko su Srbi ugroženi. Ne samo Albancima, on se ulizao i Amerikanci­ma. Janjić je i mene napadao dok sam bio u zatvoru, kada nisam mogao da se branim. Radovao se kada su Milošević, Karadžić, Mladić i Hadžić završili u Hagu, sam apelovao da Hagu treba da se izruče što pre, imao sijaset raznorazni­h sumnjivih susreta i kontakata sa dokazanim srpskim neprijatel­jima. Sada im se opet dokazuje, a radi za svoj interes. Ima cilj da postane neki mitropolit ili ko zna šta. Baš njega briga za srpski narod... Ali nadam se da će Crkva shvatiti o kakvoj se osobi radi, skloniti ga sa funkcije igumana Dečana i zabraniti mu da priča gluposti u javnosti - kazao je Šešelj za „Alo!“. J. Đ.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia