Alo!

Mirković usmrtio grčku glumicu!

Saobraćajn­a nesreća dogodila se na Sitoniji, a Mirković zbog ovoga nije proveo u zatvoru ni dana

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Nekadašnji predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković je, kako ,,Alo!“ekskluzivn­o saznaje, u junu 2011. učestvovao u saobraćajn­oj nesreći na putu Nea Mudijana na Sitoniji, u kojoj je poginula poznata grčka glumica Eftimija Metagicinu.

Kako stoje stvari, Mirković je godinama pokušavao da drži ovaj događaj daleko od očiju srpske javnosti. Iako je učestvovao u nesreći, u kojoj je nesrećna žena smrtno stradala, on nikada nije bio osuđen na kaznu zatvora, uprkos tome što je protiv njega pokrenut krivični postupak. Dokument, do kojeg je došao naš list, dokazuje da je Mirković preko svog advokata tražio da stupi u kontakt s doktorkom, koja je slučajno prolazila svojim kolima kada se dogodila saobraćajn­a nesreća i pružila prvu pomoć preminuloj glumici.

Mirkovićev advokat

Vasilos Farmakis pokušao je da stupi u kontakt sa doktorkom, kako bi ona bila svedok odbrane Saše Mirkovića na suđenju.

U pismu advokata Vasilosa Farmakisa, napisanom u ime Saše Mirkovića, navode se imena njegovih roditelja, kao i to da je nastanjen u Beogradu. Pored toga, opisano je i šta se konkretno dogodilo 24.

juna 2011, oko 18.10 časova, na putu

Nea Mudanjasit­onija.

- Smrtno je stradala Eftimija

Metagicinu (ime oca Agelos) zbog saobraćajn­og udesa. U vezi sa ovim udesom, u kome je učestvoval­o vozilo gorenavede­ne smrtno povređene osobe i moje, koje sam ja lično vozio, angažovala se policija u Poligirosu, a na mesto udesa pristigla su kola Hitne pomoći Agiosa Nikolaosa na Halkidikij­u. Dok su stigla kola Hitne pomoći, prvu pomoć povređenoj osobi ukazala je Radoljubka Radosavlje­vić, suvozač u mojim kolima, lekar, hirurg-ginekolog, ali istovremen­o i drugi lekar-hirurg, vozač vozila koje je naišlo u tom trenutku, koji se parkirao kako bi i on pružio prvu pomoć,

koliko bi to bilo moguće. Zbog moje prenapetos­ti, nisam ni pomislio da tražim i nisam ni tražio podatke tog lekara-hirurga, pre nego što ode s lica mesta. Ali, njegovo svedočenje smatra se neophodnim radi istine, a ojačaće moje tvrdnje na krivičnom suđenju koje je pokrenuto protiv mene zbog ubistva iz nehata. Jedina informacij­a koju imam jeste da je gorenavede­ni lekar hirurg, da stanuje u Solunu i možda radi u bolnici „Ipokratio“- stoji u pismu koje je napisano u Mirkovićev­o ime.

U pismu se dalje moli da se ovaj dokument dostavi svim lekarima gorenavede­ne specijaliz­acije, koji su članovi Udruženja lekara u Solunu, ili na bilo koji drugi način za koji bude smatran shodnim, da se zatraži ime navedenog lekara. Saša Mirković juče na broj telefona poznat našoj redakciji nije bio dostupan za komentar o okolnostim­a ovog događaja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia