Alo!

POGINULA POZNATA NAUČNICA I NJEN MUŽ

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Stradali Branislava Mikić Antonić (60) i njen suprug Bogdan (63),

profesiona­lni vozač iz Bečeja

Branislava Mikić Antonić (60), arheološki­nja, i njen suprug Bogdan (63), profesiona­lni vozač iz Bečeja, poginuli su u stravičnoj saobraćajn­oj nesreći u ponedeljak ujutro, oko 9.30 časova, u naletu bezobzirno­g vozača cisterne, dok su putovali u Bač povodom arheološko­g iskopavanj­a na kojem je Branislava radila.

Bračni par Branislava Mikić Antonić (60) i njen suprug Bogdan (63) umrli su na licu mesta, na putu Bečej-srbobran, kod sela Radičević, kada je vozač cisterne izgubio kontrolu i iz suprotnog smera

prešao u kolovoznu traku kojom se kretao automobil „golf “u kojem su bili supružnici. Profesiona­lnom vozaču Bogdanu dugogodišn­je radno iskustvo u kompaniji „Bečejprevo­z“, u kojoj je dočekao i penziju, ovoga puta nije pomoglo da izbegne ženinu i svoju smrt.

- Supružnici su poginuli na licu mesta. Vozilo je skrenulo sa puta, ali mi razlog nije

poznat, pošto je to predmet istražnih organa. Da

li je od siline udara otišlo

u stranu ili je vozač pokušavao da izbegne sudar sa cisternom, ne zna

se - rekao je za „Alo!“Siniša Šijačić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći u Bečeju.

Kako nezvanično saznajemo, vozač cisterne, koji je izgubio kontrolu nad volanom, nije bio u alkoholisa­nom stanju i prošao je bez povreda. Za bračni par Antonić, koji se zaputio u Bač na tvrđavu, gde je Branislava radila arheološka istraživan­ja, ponedeljak je bio koban.

Čak 34 godine radnog veka u Gradskom muzeju u Bečeju pružili su joj veliko iskustvo, zbog čega je ranije bila imenovana za direktora ove ustanove, a potom je radila kao viši kustos i arheolog - muzejski savetnik. Objavila je mnoštvo arheološki­h radova i radila na brojnim iskopavanj­ima širom zemlje. Prst sudbine je hteo da na putu za jedno arheološko nalazište zajedno sa suprugom izgubi život.

Meštani Bečeja kažu da su Branislava i Bogdan bili divni ljudi.

- Verujte, za mene je ovo što se dogodilo šok. Bili su nerazdvojn­i, a evo i u smrt su otišli zajedno. Imaju dvoje dece - sina, koji je vajar i živi u Beogradu, i ćerku, koja je završila književnos­t. Ona živi u Americi - priča za „Alo!“jedna meštanka.

Kolege Branislave Mikić Antonić iz Gradskog muzeja u Bečeju sa setom se sećaju dugogodišn­je saradnice.

- Sluđeni smo i u šoku. Šta da vam kažemo?! Bila je dobra koleginica, a u subotu je majci trebalo da održi 40-dnevni pomen - ispričao je jedan od kolega.

 ??  ?? Branislava (60)
Bogdan (63)
Branislava (60) Bogdan (63)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia