Alo!

ŠTA AKO SMS PORUKA ZAKAŽE?

- Piše: KONČITA PJEVIĆ koncita.pjevic@alo.rs

Milan P. iz Beograda obratio se redakciji „Alo!“s pitanjem šta da radi ukoliko nakon slanja poruke za plaćanje parkinga dobije odgovor: „Sistem nije u mogućnosti da obradi vaš zahtev“. On je u subotu pre podne pokušao da u plavoj zoni plati parking slanjem SMS-A, ali bezuspešno.

- Poslao sam poruku i dobio sam odgovor da moj zahtev ne može biti obrađen i da pokušam ponovo. Poslao sam SMS nekoliko puta i svaki put dobio isti odgovor. Onda sam malo sačekao, u nadi da će se pojaviti kontrolor, kako bih direktno platio parking. Međutim, to se nije desilo. Nisam smeo da ostavim automobil, jer sam se plašio da ću dobiti kaznu objasnio je Milan.

Tragom pitanja našeg čitaoca obratili smo se JKP „Parking servis“, kako bi dobili odgovor na pitanje: može li vozač biti kažnjen, iako je dao sve od sebe da plati parking i, naravno, ako ima dokaz za to.

- Parkiranje vozila u okviru zonskog sistema u Beogradu može se platiti na više načina slanjem SMS-A, kod kontrolora ili kupovinom papirne parking karte. Plaćanja parkiranja SMSOM obavlja se uz pomoć mobilnih operatora. JKP „Parking servis“ne može da garantuje da će usluga koju pruža mobilni operator uvek biti aktivna i dostupna. Da korisnik ne bi imao nedoumicu, odnosno, da bi bio siguran da je platio parkiranje porukom, „Parking servis“obezbedio je slanje povratne informacij­e, tako da vozač ima potvrdu da li je plaćanje obavio uspešno ili ne - kažu u ovom javnom preduzeću.

U slučaju kada je plaćanje SMS porukom iz bilo kog razloga onemogućen­o, objašnjava­ju naši sagovornic­i, korisnik mora da kupi kartu za parkiranje.

- U slučajevim­a kada poruka s obaveštenj­em o plaćenom parkiranju izostane, odnosno, kada plaćanje nije moguće obaviti elektronsk­i, korisnik ima obavezu da parkiranje plati kupovinom papirne karte - zaključuju u „Parking servisu“.

 ??  ?? Poruke sa telefona Milana P.
Poruke sa telefona Milana P.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia