Alo!

REPORTERI ALO! POLOVNE KNJIGE ČEKAJU KUPCE OBIŠLI BAZAR U KOSOVSKOJ ULICI

-

„Trebaju vam knjige?“, „Dođite kod nas, imamo sve udžbenike!“, dobacuju prodavci u Kosovskoj ulici privlačeći potencijal­ne kupce.

Reporteri „Alo!“zatekli su na bazaru knjiga nekolicinu roditelja u potrazi za udžbenicim­a za narednu godinu, a više onih koji bi želeli da prodaju stare komplete.

Iako je do početka školske godine ostalo svega četiri dana, potraga za knjigama još nije prioritet, kada je reč o opremanje školaraca, saznajemo od prodavaca u Kosovskoj.

- Obim posla je znatno manji nego proteklih godina, ali očekujemo da će za vikend i tokom naredne nedelje biti više posla, kada počne škola. Za sada se najviše traže udžbenici za osnovnu školu, šesti, sedmi i osmi razred. Ljudi počinju polako da se interesuju i za srednju, sad će i oni dobiti potreban spisak, tako da se nadamo i obimnijem poslu - kaže za „Alo!“Merlin Danilović.

Na drugim štandovima situacija je slična. Prodavci očekuju da se Beograđani vrate sa godišnjih odmora, da učenici dobiju spisak potrebnih udžbenika, a najveći problem im predstavlj­a veliki broj izdavača, jer za jedan predmet moraju imati i do četiri-pet različitih.

- Velika je konkurenci­ja, a previše izdavača. To zbunjuje roditelje, pa često odustaju od kupovine, iako su nam cene povoljne više nego ikad. Najteže prodajemo knjige za strani jezik, jer su one najskuplje. One imaju i nalepnice koje se lepe na časovima, a ne mogu da se skinu, tako da ih je teško preprodati - objašnjava Goran Komanić. Reporteri „Alo!“razgovaral­i su i s roditeljim­a koji su kupovali u Kosovskoj.

- Zadovoljna sam ponudom i cenama na bazaru knjiga. Moje dete kreće u sedmi razred i uspela sam skoro sve da nabavim. Većinu sam uzela tako što sam u zamenu dala stare udžbenike. Tako sam mnogo uštedela. Imam nekoliko knjiga koje su zastarele i njih mogu da bacim, jer više ne mogu da se koriste za nastavu - kaže nam Dragana Đorđević. I. Mišić

 ??  ??
 ??  ?? Merlin Danilović
Merlin Danilović
 ??  ?? Dragana Đorđević
Dragana Đorđević
 ??  ?? Goran Komanić
Goran Komanić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia