Alo!

NE ŽELI TRAMPA NA SAHRANI

-

Američki senator Džon Mekejn, koji je preminuo u subotu, zatražio je u svom političkom testamentu da mu na sahrani govore bivši predsednic­i Barak Obama i Džordž Buš, ali i poručio da ne želi prisustvo aktuelnog predsednik­a SAD Donalda Trampa.

Svetski mediji prenose da je Mekejn poslao nepogrešiv­u poruku Beloj kući, nakon što je i za života govorio da su Trampovo ponašanje i populistič­ki stil suprotni osnovnim vrednostim­a SAD i svetskoj ulozi koju ta zemlja treba da ima.

S druge strane, u normalnim okolnostim­a, od predsednik­a bi se očekivalo da u službenom saopštenju oda počast nakon smrti tako važne političke figure. Tramp je samo napisao tvit i dok su članovi njegove porodice veličali Mekejnov karakter i zasluge, on to nije učinio.

„Vašington post“piše da je Tramp odlučio da Bela kuća ne izda saopštenje u kojem se hvali Mekejnova karijera u Senatu i u vojnoj službi, kao i činjenica da je bio ratni zarobljeni­k u Vijetnamu i u kojem je senator označen kao heroj.

Činjenica da nije pozvan na veliki nacionalni događaj koji će okupiti politički establišme­nt i svetsku elitu sigurno će zasmetati čoveku poput Trampa, koji voli da pravi teatar od svog mandata, navodi se.

Međutim, javlja CNN, Tramp možda dobije i izvesne političke poene, budući da postoji baza njegovih posvećenih glasača koji su na Mekejna gledali kao na političku relikviju, pogotovo nakon čestih napada na Trampa.

 ??  ?? Poruke žalosti
u Finiksu
Poruke žalosti u Finiksu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia