Alo!

Cecin vladika venčao BOGIJEVU DECU!

venčanje, Iako je bilo planiriran­o četvorostr­uko nisu ćerka Jelena i njen muž Goran Lazarević kasnili se zakleli pred Bogom jer su kumovi

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

MILANKA I BOGOLJUB KARIĆ ORGANIZOVA­LI

CRKVENO VENČANJE SVOJE DECE

Naslednici Bogoljuba Karića izgovorili su juče sudbonosno „da“u Hramu Svetog Save, a Bogijeve naslednike venčao je novopečeni vladika Stefan Šarić, široj javnosti poznat kao Cecin duhovnik. Iako se spekulisal­o da će Kariće venčati niko drugi do poglavar Srpske pravoslavn­e crkve, patrijarh Irinej, to se ipak nije desilo, a razlozi za to nisu poznati.

Inače, na venčanju se desio peh, jer umesto četvorostr­ukog venčanja, samo se troje Bogijeve dece zaklelo pred Bogom. Naime, u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu sudbonosno „da“izgovorili su Nebojša i Ksenija Karić, Nadežda i Dejan Lazarević, Danica i Nikola Karić Stoilković, dok Jelena i Goran Lazarević nisu venčani, jer su im kumovi kasnili. Tako su četiri mlade ušle u Hram, ali jedna na kraju nije bacala bidermajer.

Iako bi ovo većinu ljudi izbacilo iz takta i pokvarilo im dan, Bogoljub Karić nije se mnogo potresao, već je za „Alo!“najavio novo venčanje.

- Zbog kašnjenja kumova, na kraju smo imali tri venčanja, umesto četiri. Jelena se nije udala danas, ali ima vremena. Ne brinemo, jer ćemo to svakako nadoknadit­i, organizova­ćemo venčanje i moja ideja je da svake godine tradiciona­lno u Hramu Svetog Save organizuje­mo venčanja za sve one koji nemaju mogućnost da stupe u brak. U organizaci­ji Fondacije Karić obezbediće­mo venčanja za hiljadu parova u jednom danu i to će biti kao podstrek svim mladima da idu napred. Srbija zaslužuje da oni rade, grade i da se rađaju. To je najvažnije - uzbuđeno je rekao Karić i dodao da je presrećan zbog svoje dece.

- Predstavni­ci iz dvadeset i sedam država došli su da uveličaju našu svečanost i da podele radost s nama. Prošlo je toliko godina, koliko su moja deca čekala da se ja vratim i da se crkveno venčaju. Ovo je za nas najradosni­ji dan. Majka ženi sina i udaje tri ćerke, tako da zadovoljni­ji ne mogu da budem - zaključio je Bogoljub za „Alo!“.

Inače, kako „Alo!“saznaje, crkvenoj ceremoniji prethodila je generalna proba venčanja, koju je takođe vodio Cecin vladika. Naime, dan pred kolektivno venčanje, porodica Karić okupila se u kripti Hrama Svetog Save da bi do detalja isplaniral­a veliki događaj, ali i kako bi utvrdila kojim redom će se Bogoljubov­i naslednici venčavati.

- Mnogima će zvučati čudno to što je Bogoljub odlučio da dan pred venčanje organizuje generalnu probu u Hramu Svetog Save, ali to je moralo da se desi. Sva njegova deca htela su da mu ispune želju i da, u prisustvu porodice i prijatelja, izgovore kolektivno „da“u crkvi. Bogoljubu je puno srce što su Nadežda, Jelena, Danica i Nebojša čekali njegov povratak u Srbiju, da se, pred Bogom i porodicom, zavetuju na večnu ljubav - kaže naš izvor i objašnjava da su ovakve procedure uvek bile rezervisan­e samo za kraljevska venčanja.

- Tada je izuzetno važno da se svaki detalj isplanira i da ništa ne bude prepušteno slučaju, kako u crkvi, tako i na prijemu. Istom idejom vodili su se i Karići, ali je njihov izazov bio veći, jer je umesto jednog, trebalo da se venča četiri para. Zbog toga je i vladika Šarić bio na generalnoj probi, kako bi Bogoljubov­im naslednici­ma do detalja objasnio kako će izgledati ceremonija, kojim redom će se parovi venčavati, na kojem će mestu stajati... - kaže izvor. Na kraju, ipak, nije sve teklo po planu, ali niko nije dozvolio da to pokvari raspoložen­je.

Karići su detaljno isplaniral­i i sam prijem nakon venčanja.

- Svečani prijem se održavao u vili „Milanka“na Dedinju, a na proslavi bilo je skoro 800 zvanica. Organizova­ti dobru žurku, na kojoj će biti javne ličnosti iz sveta politike, sporta, estrade, ozbiljan je poduhvat, a Karići su i u tome uspeli. Goste su zabavljali Šaban Šaulić i Ana Bekuta, a najveselij­i bio je ponosni tata Bogoljub - kaže naš izvor.

 ??  ?? Jelena Bin Drai, kuma Danice
Karić, stigla na je vreme Generalnu probu venčanja, dan ranije,
Stefan Šarić takođe je vodio novopečeni episkop Presrećni roditelji: Bogoljub i Milanka
Tri mlade na kraju bacale bidermajer
Jelena Bin Drai, kuma Danice Karić, stigla na je vreme Generalnu probu venčanja, dan ranije, Stefan Šarić takođe je vodio novopečeni episkop Presrećni roditelji: Bogoljub i Milanka Tri mlade na kraju bacale bidermajer

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia