Alo!

SALCBURG JE NAŠ BARI!

„Želimo u društvo Barselone, Bajerna, Reala, ali stojimo čvrsto na zemlji. Prolaz u Ligu šampiona bi mi bio najveći uspeh u karijeri“, kaže vezista crveno-belih

- U SALCBURGU Predrag Vuković

Bila je Zvezda u nekoliko navrata blizu Lige šampiona, ali je nije htelo. Padala je na poslednjem stepeniku. Dinamo Kijev, Rendžers. Ovog puta, ukazala se idealna šansa protiv Salcburga. Posle 0:0 iz Beograda, izabranici­ma Vladana Milojevića je dovoljno da pogode jednom mrežu i dođu do velike prednosti večeras (21) na „Red Bul areni“, koju bi domaćin teško okrenuo.

Međutim, o mogućem scenariju mogu da pričaju navijači. Fudbaleri su, logično, uzdržani, ali ne kriju da se potajno nadaju da uđu u društvo Barselone, Mančester sitija, Bajerna...

- Ko ne bi voleo da s njima ukrsti koplja? Počev od prošlogodi­šnjeg evropskog ciklusa, pokazali da možemo da igramo sa svima. Bio nam je cilj da doguramo do plejofa u Ligi šampiona, ali sada idemo stepenik više. Sigurno da sam optimista posle duela u Beogradu! Čeka nas ozbiljan protivnik, ništa se nije promenilo - rekao je Jovičić za „Alo!“.

Upoređujuć­i prošlogodi­šnje putešestvi­je po Evropi, najtežeg rivala u kvalifikac­ijama Krasnodar, i Salcburg, Jovičić ima zanimljivo mišljenje.

- Teško je reći ko je bolji. Radi se o ozbiljnim ekipama, dve različite ekipe koje igraju različit

fudbal. Dosta ulažu u svoje mlade igrače, akademiju, nemaju limit što se tiče budžeta, ali videli ste - i sa jednima i sa drugima igramo fudbal. Naša snaga je u tome što smo na okupu i drugu godinu, zajedno sa stručnim štabom, to smo pokazali dosad.

Jovičić nema reči da opiše kako bi se osećao da sa saigračima uđe u Ligu šampiona.

- Svašta mi prolazi kroz glavu, možda bi ovaj uspeh bio ravan Bariju, ako gledamo današnji odnos snaga u fudbalu, budžete... Zvezda nije igrala u ovom formatu Ligu šampiona. Znam samo da bih doživeo najveći uspeh u karijeri, neopisivu radost, verujem da bi se radovala i fudbalska javnost u Srbiji. Sa druge strane, ne treba mnogo da se opterećuje­mo, da ne stvaramo tenziju.

Iako je rezultat dobar, neumorni vezista kaže da ima stvari koje treba korigovati.

- Nešto što moramo da ispravimo iz prve utakmice, to je tačno. Imamo i mi kvalitetne igrače, Radonja je pokazao ko je i šta je, tu s u i naši napadači, sa Kafuom... Imamo kvalitet u ofanzivi, svi mogu da reše utakmicu. Defanziva takođe od Zvezde pravi neosvojivu tvrđavu.

Austrijanc­i su uporni u nastojanji­ma da uđu u Ligu šampiona, ne cene nešto naročito srpskog šampiona.

- Ako, neka. Prepuštamo im ulogu favorita. Samo ću reći da na ovo čekamo više od 25 godina. Ovo je nešto što se pamti ceo život. Naš odnos prema Zvezdinom dresu je sjajan. Ne kažem da su ranije generacije bile lošije od nas, ali smo pristupali mečevima na najozbiljn­iji način. Da li je bila prijateljs­ka utakmica, prvenstven­a, evropska... Zvezdin dres je težak, traži mnogo odgovornos­ti - zaključio je Jovičić.

Ukoliko prođe u Ligu šampiona, Zvezda će ime protivnika

saznati u četvrtak, kada će biti održan

žreb

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia