Alo!

RATNICI S NIŠKE TVRĐAVE

„Za sada je samo Mila Jovović članica reprezenta­cije Srbije, ali imamo još kvalitetni­h boraca”, kaže Željko Hotić, predsednik kluba

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Fudbal je izbor, nešto što je od dečačke ljubavi preraslo u posao, ali tradicija je nešto što fudbaler Radničkog Riota Noma nosi duboko u sebi.

Još kao osnovac, u Japanu je trenirao drevnu veštinu mačevanja poznatu pod imenom kendo, a u Nišu je, zahvaljuju­ći listu „Alo!“, uspeo da se priseti sporta u kojem njegov otac nosi titulu majstora.

Zajedno smo posetili Kendo klub Mušin, koji je jedini sportski kolektiv iz tog dela Srbije u kojem se vežba taj vid borbe.

- Klub je osnovan 2012. godine i punopravni smo član Kendo saveza Srbije i Sportskog saveza grada Niša. Za to vreme smo iznedrili četiri majstora ove veštine i pozicionir­ali se kao jedi- ni klub tradiciona­lnog japanskog mačevanja u ovom delu zemlje uz svesrdnu podršku grada i Saveza. Okupljamo dvadesetak kendoka, odnosno članova, i izuzetno nam je drago što smo dobili čast da ugostimo jednog od najboljih sportista koje ovaj grad ima - kaže predsednik kluba Željko Hotić.

Prema njegovim rečima, onih koji žele da se oprobaju u ovoj tradiciona­lnoj japanskoj veštini je sve više i veruje da će se pojaviti još mnogo velikih asova.

- Ovo je najpopular­niji sport u Japanu, redovno se vežba na njihovim časovima fizičkog vaspitanja zbog izuzetnih psihofizič­kih rezultata u razvitku dece i mladih. Zato smo i mi krenuli u avanturu da to približimo i našim sugrađanim­a. Za sada imamo jednog seniorskog reprezenta­tivca Srbije, a to je Mila Jovović, koja ima 19 godina i osvajačica je više domaćih i međunarodn­ih medalja u različitim kategorija­ma i zvanična prvakinja Balkana za 2018. godinu u ekipnoj konkurenci­ji - kaže

Hotić.

Sutra u ‚Alo! Sprintu‘ čitajte kako se samuraj iz Radničkog navikao na život u Srbiji

 ??  ?? Reprezenta­tivka Srbije Mila Jovović
Reprezenta­tivka Srbije Mila Jovović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia