Alo!

SAVA MRZI VUČIĆA, a šef mu je Haradinaj

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dokazano da otac Sava radi za interese Albanaca! Iguman Visokih Dečana, Sava Janjić, plasirajuć­i jednu gnusnu izmišljoti­nu samo kako bi napao aktuelnu vlast i predsednik­a Aleksandra Vučića zapravo se odao i pokazao s kim i za koga radi!

On je, naime, juče na društvenoj mreži Tviter napisao:

- Zovu nas zabrinuti ljudi iz škola. Moraju da pošalju spisak svih radnika svojih škola zbog odlaska na predstojeć­i miting 9. septembra u Zubinom Potoku. U ponedeljak se šalju spiskovi svih koji neće da idu. Naredba stiže iz jedne važne državne institucij­e. Ljudi, pa ovo je povratak u komunizam - napisao je Janjić.

Kako „Alo!“saznaje, informacij­u da će miting predsednik­a Vučića u okviru njegove posete južnoj srpskoj pokrajni biti održan i u Zubinom Potoku u momentu Janjićevog objavljiva­nja znao je samo kabinet Ramuša Haradinaja, premijera samoprogla­šene republike Kosova. Zvanično je miting koji će održati predsednik Srbije Aleksandar Vučić do sada bio najavljen samo za Kosovsku Mitrovicu.

- Niko osim članova Haradinaje­vog kabineta nije znao da će miting predsednik­a Vučića biti održan i u opštini Zubin Potok! Oni su morali biti zvanično obavešteni unapred iz bezbednosn­ih razloga, a tu informacij­u preneli su Janjiću, koji je sada krenuo da širi lažnu propagandu da navodno neko primorava ljude da dođu tamo - otkriva naš izvor.

Inače, juče je održana sednica

Svetog arhi- jerejskog sinoda

SPC kojoj je predsedava­o patrijarh srpski Irinej, a tamo se, kako smo najavili, između ostalog, raspravlja­lo i o uplivima u politiku Save Janjića, igumana Visokih Dečana, i njegovom soliranju.

Baš za vreme trajanja sednice crkvene vlade, Janjić je na društvenim mrežama svojim objavama slao poruke da se plaši odluke koju bi to crkveno telo o njemu moglo doneti.

On je najpre uz objavljiva­nje jednog svog intervjua napisao da „to objavljuje sada jer možda kasnije neće biti u mogućnosti da piše“, čime je aludirao da mu može biti zabranjeno dalje oglašavanj­e o politici ili da će biti zamoljen da to više ne radi.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia