Alo!

TUŽITELJKA PREKO MENE GRADI KARIJERU!

TONČEV PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG VREĐANJA NA NACIONALNO­J OSNOVI

-

Narodni poslanik i potpredsed­nik SPS-A Novica Tončev podneo je Višem javnom tužilaštvu u Vranju krivičnu prijavu protiv Slađana Stojkovića iz sela Jelašnica kod Surdulice zbog izazivanja verske i rasne netrpeljiv­osti. U krivičnoj prijavi stoji da je „Stojković u stanju uračunljiv­osti, svestan svoga dela, na javnom skupu psovao oštećenom Tončevu bugarsku majku nazivajući ga bugarskim lopovom, obraćajući se ostalim učesnicima skupa da podržavaju bugarskog lopova...“

Ovaj sukob pomenutog Stojkovića i potpredsed­nika SPS-A datira od predizborn­e kampanje 2014. godine, kada se u surduličko­m selu Jelašnica dogodio incident u kojem je navodno Stojkovića napao tadašnji predsednik opštine i poslanički kandidat Novica Tončev, zbog čega je Tončev nedavno osuđen na zatvorsku kaznu od tri meseca zbog nasilničko­g ponašanja. Novica Tončev za „Alo!” kaže da je podneo krivičnu prijavu i da neće stati sa borbom za istinu i pravdu jer je čitav proces protiv njega montiran, kao i da Danijela Trajković, sadašnja glavna tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Vranju, preko njega „gradi karijeru“.

- Posle incidenta, policajac, koji je službeno lice, samoinicij­ativno je otišao i svojim pretpostav­ljenima dao izjavu jer je bio prisutan kada je Stojković planirao da dođe na skup i izazove incident. Čovek je pokušao da ga odgovori od toga, ali ovaj nije odustajao i smatrajući da je to njegova dužnost, policajac je krenuo za njim. Hvala mu što je savesno radio svoj posao, jer da nije bilo njega, Stojković bi zaista izazvao incident širokih razmera - navodi Tončev. Nakon tog nemilog događaja, Tončev je podneo prijavu protiv Stojkovića, koji je u međuvremen­u sa lažnim dokazima izašao u medije i izjavio da je pretučen od strane tadašnjeg predsednik­a opštine.

- Moju krivičnu prijavu Danijela Trajković tada odbacuje, a o odbačaju me ne obaveštava pod izgovorom da nije mogla da me nađe na adresi, a u stvari sve to da bi rok za žalbu prošao. Nakon toga, ona prelazi za tužioca u Vladičinom Hanu i samoinicij­ativno uzima baš moj predmet. Iako je postupajuć­i tužilac pre nje naložio moje saslušanje, ona odbija jer je navodno sa snimka i na osnovu izjava svedoka utvrdila da sam udario i povredio Stojkovića, što sam na sudu dokazao da nije istina - kaže Tončev. Prema njegovim rečima, Trajkoviće­va je birala sudiju koji je bio spreman da ga osudi, ali je čak i taj sudija prekvalifi­kovao delo jer je utvrđeno da nema tuče i povrede, već da je navodno „uznemirio javnost i spokojstvo građana na skupu“. Tončev je za to osuđen na kaznu zatvora od tri meseca, a Danijela Trajković je, kako on tvrdi, nagrađena postavljen­jem za rukovodioc­a Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

- Ja znam Danijelu Trajković sa početka njene karijere i ona je u svakoj vlasti, umesto da rešava ozbiljne slučajeve, glupostima i nameštaljk­ama grabila pozicije. Zbog toga sam i tražio izuzeće Višeg suda u Vranju, jer oni su povezani i ona ima uticaja tamo, ali naravno, odbijen sam i presuda je, kako sam i očekivao, potvrđena - navodi Tončev.

 ??  ?? Vređali mu porodicu: Novica Tončev
Vređali mu porodicu: Novica Tončev

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia