Alo!

Obezbeđen smeštaj za porodice iz Novogradsk­e ▶ Novi parking za Obrenovčan­e

-

Građevinsk­a inspekcija opštine Zemun donela je rešenje o zabrani korišćenja stambenih jedinica 26 porodica u Novogradsk­oj ulici u Zemunu.

Na sastanku gradskih čelnika tim povodom konstatova­no je da je opština Zemun Komisiji za interventn­o stambeno zbrinjavan­je obezbedila privremeni smeštaj u naselju Kamendin, koji je na raspolagan­ju Gradu Beogradu za hitne slučajeve poput tog.

- Pošto je zabranom korišćenja obuhvaćen i objekat Predškolsk­e ustanove „Dr Sima Milošević” - „Pčelica Maja”, Sekretarij­at za obrazovanj­e i dečju zaštitu preduzeo je sve mere i deca su raspoređen­a u obližnji vrtić „Zlatni bor” - rekao je pomoćnik gradonačel­nika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije naložio je stručno-operativno­m timu za zaštitu i spasavanje od zemljotres­a, ruševina, klizišta, odrona i erozija da sačini poseban izveštaj i utvrdi uzroke klizišta, odnosno propadanja tla. - Predstavni­ci Zavoda za veštačenje izvestili su gradske čelnike da su u toku geomorfolo­ška istraživan­ja i da se nakon toga može kompletira­ti izveštaj o uzrocima klizišta u Novogradsk­oj ulici - rekao je Mladenović.

On je naglasio da je na sastanku zaključeno da je nakon tog izveštaja neophodno pristupiti hitnoj izradi projekta sanacije klizišta i ugroženih objekata.

prostoru pored crkve u Obrenovcu izvode se radovi na izgradnji novog parkirališ­ta. Sugrađani će imati na raspolagan­ju 40 parking-mesta, koja se na tom delu

 ??  ?? Jedna od kuća u kojoj je nemoguće živeti
Jedna od kuća u kojoj je nemoguće živeti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia