Alo!

U KOŽI OD GLAVE DO PETE

- Piše: HELENA SCRITTORE redakcija@alo.rs

Jesen nam možda i nije najomiljen­ije doba kad pomislimo na kišu i vetrove, ali je definitivn­o inspirativ­no za nove modne stajlinge. Svetski dizajneri su najavili puno novih trendova za sezonu jesen-zima 2018/19. i vratili su na tron osamdesete. preko jakne, jer ne samo da ćete zadovoljit­i trend slojevitog oblačenja, već ćete u svoj izgled uneti ležernost i stil u samo jednom potezu. A kaput i pojas moram upotrebiti u istoj rečenici jer oversize ili džakasti kaputi koji će biti vrlo, vrlo moderni. U predstojeć­oj sezoni oni dobijaju potpuno novu dimenziju kada ih opašete pojasom ili kaišem, koji je najvažniji detalj, kako ističu modni stručnjaci.

ČIZME

Kaubojske čizme zauzimaju prvo mesto ove sezone. Kombinujte ih uz sve. Svi znamo da odlično pristaju uz džins, ali slobodno ih nosite i sa odelom koje ima formu cigaret-pantalona, ali i sa haljinama, helankama, pončom, kožnom jakom, kaputom. Imate hiljadu načina da kažete „da“ovom trendu.

BIRAJTE MATERIJAL

Kao najdominan­tniji materijal ove jeseni istaknuta je koža u svim varijantam­a i na svim komadima. Slobodno možete biti obučeni u kožu od glave do pete ili potražiti komade koji imaju kožu u detaljima. Jakne, obuća, haljine, suknje, pantalone, sve neka bude od kože. Tvid je takođe hit materijal koji se posebno preporučuj­e poslovnim damama koje drže do svog stila. Suknje, kompleti, ogrtači od tvida učiniće da jaka žena svoju unutrašnju moć prenese i u svoj vizuelni identitet. Svila je dobila na značaju kao nikada ranije, pa ne zaboravite da obratite pažnju i na sirovinski sastav. A ono što su za večernje izlaske aminovali svi modni stručnjaci jesu šljokice. Puno šljokica i puno lamea - samo neka pršti.

ČAR JE U DETALJIMA

Modni dizajneri su u predstavlj­enim kolekcijam­a pokrili ženu od glave do pete. Rolke su dobile na značaju, duboke suknje i pantalone prisutne su više nego ikada, kao i maksi dužine haljina i kaputa, ali... Ali, dubok zarez na dekolteu, dubok šlic na sredini ili sa strane na suknji i haljini, otvoren izraz na rukavima i ramenima, momenti su koji golicaju

maštu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia