Alo!

Nisam se treznio dok sam bio u Interu

Na treninge sam dolazio u takvom stanju, da me je medicinski tim vodio u svlačionic­u da spavam

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Trebalo je da bude najbolji fudbaler na svetu. Trebalo je da bude novi Ronaldo. Ali Brazilac Adrijano to nikada nije postao.

Momak koji je iz favela Rio de Žaneira uspeo da se domogne ogromne love i statusa svetske superzvezd­e u tome nije uspeo, pošto je tokom dela karijere provedenog u Interu postao - alkoholiča­r.

- Samo ja znam koliko sam patio. Smrt oca mi je napravila ogromnu rupu u životu. Osećam sam se usamljeno. Posle njegove smrti, sve je postalo gore. Izolovao sam se. Bio sam sam u Italiji. Tužan i depresivan. I onda sam počeo da pijem . opisuje Adrijano kako je sve počelo.

A onda je našao „utehu“.

- Bio sam srećan samo kada sam pio. Radio sam to svake večeri. Pio sam sve što bi mi palo u šake: vino, viski, votku, pivo. Mnogo piva. Nisam prestao da pijem i na kraju sam morao da odem iz Intera iskreno je pričao Adrijano.

Njegov problem je bio očigledan i nerešiv.

- Nisam znao kako to da sakrijem. Dolazio bih pijan ujutru na trening. Uvek bih se pojavio, čak i kada bih bio potpuno pijan i kada bi medicinsko osoblje moralo da me vodi u svlačionic­u da spavam. Inter bi izašao u javnost i rekao da imam problema sa mišićem.

Ni ljudi sa kojima se družio nisu mu mnogo pomagali.

- Kasnije sam shvatio da je problem bio i u ljudima oko mene, prijatelji­ma koji nisu želeli ništa osim da me vode na žurke sa ženama i alkoholom. Nismo razmišljal­i ni o čemu. Kada sam se vratio u Brazil, ostao sam bez miliona, ali sam postao srećniji - otkrio je Adrijano, zaboravivš­i da pomene da je tada bio često u društvu kriminalac­a sa kojima je odrastao u favelama.

 ??  ?? Loše navike su ga uništile: Adrijano dok je igrao za Inter
Loše navike su ga uništile: Adrijano dok je igrao za Inter

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia