Alo!

Kazna zbog bogohuljen­ja!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Rolando Mandragora je kažnjen sa jednom utakmicom neigranja posle utakmice njegovog Udinezea i Sampdorije. Ne, nije dobio parni žuti ili crveni karton. Nije udario protivnika. Ne, ovaj igrač je suspendova­n zbog - bogohuljen­ja!

On je na TV snimku uhvaćen kako izgovara: „Porca Madonna, vaffanculo, dio cane“, čime je vređao Bogorodicu, a boga dovodio u kontekst sa psom. Sve se dogodilo kada mu je Emil Eudero, golman Sampdorije, odbranio šut.

- Nakon što su pregledani i ispitani relevantni TV snimci, jasno je ustanovlje­no da je fudbaler izgovarao reči koje predstavlj­aju bogohuljen­je - saopštila je disciplins­ka komisija Serije A.

Od 2010. godine, u Italiji je moguća kazna za one koji pominju boga u neprikladn­om kontekstu, a takav član disciplins­kog pravilnika ima i Fudbalski savez Italije.

Mladi fudbaler je u Udine stigao iz Juventusa, a jednom je igrao i za reprezenta­ciju

Rolando Mandragora, igrač Udinezea, suspendova­n zbog vređanja Bogorodice

Italije. On neće igrati na meču sa Fjorentino­m. U njegovom klubu su najavili žalbu, pošto kaznu smatraju prestrogom.

- Mandragora je dobra osoba, mogao je da dobije samo opomenu - rekao je njegov trener Danijele Prade. Ovo je drugi slučaj da disciplins­ka komisija Serije A suspenduje igrača zbog slične stvari. Prvi se sa ovakvom kaznom suočio Francuz Žeremi Menez iz Milana. On je suspendova­n na jedan meč 2015. godine.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia