Alo!

Slagala sam muž da bih dočekala moje heroje!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Beograd je dočekao svoje heroje! Brojne Zvezdine pristalice okupirale su juče oko podneva Aerodrom „Nikola Tesla“kako bi pozdravile fudbalere srpskog šampiona, koji je posle četvrt veka posta izborio plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli su ponovo tamo gde pripadaju, u elitnom klupskom takmičenju. Pozitivan rezultat sa „Red bul arene“, odnosno poslednji zvižduk sudije Čakira bio je signal za naše navijače da slavlje može da počne. Nastavljen­o je u kafićima i na ulicama Salcburga, ali i u Beogradu, gde su pristalice tima s „Marakane“zaposele Trg republike kličući Vladanu Milojeviću i njegovim izabranici­ma do kasno u noć. Tu nije bio kraj. Fešta je nastavljen­a juče,

kada je ekspedicij­a Crvene zvezde čarter letom iz Salcburga sletela na Aerodrom „Nikola Tesla“oko 12 sati. Više stotina Zvezdinih pristalica strpljivo je čekalo miljenike na dolascima. Što mlado, što staro, muškarci i žene, iz sveg glasa se pevalo: „Miloje, Miloje...“, kada se pojavio šef struke Crvene zvezde u pratnji sportskog direktora Mitra Mrkele. Ništa manje bučno nije bilo kada su izašli prvotimci, koji su zajedno sa okupljenim „delijama“zapevali poznatu pesmu sa severa „Neka večeras svako zna“. Navijači su se bukvalno otimali oko fudbalera Zvezde za fotografij­u, autogram, a kolika euforija vlada podovom plasmana u Ligu šampiona, bezazleno nam je otkrila jedna gospođa koja je na aerodrom došla sa ćerkom.

- Ne bih da se fotografiš­em. Slagala sam muža da idem do prodavnice da bih došla ovde. Puno mi je srce, ovo je ogroman uspeh, iako se sećam i onih utakmica kada su prvotimci bili Šestić i ekipa - rekla je dama koja je želela da ostane anonimna i prepustila reč naslednici.

- Došla sam da se slikam sa Nemanjom Radonjićem pre nego što ode u Olimpik iz Marselja. Nekoliko puta nije hteo, ali sada nije imao gde da mi pobegne s osmehom je otkrila plavokosa devojka.

Ređali su se i euforični komentari,

„Gde je Pavkov legenda“,

„Dajte Real da se igramo“, „Spavaš li mirno, Ćolo

Simeone“i drugi.

Sve u svemu, Srbija ima nove fudbalske heroje - fudbalere Crvene zvezde, a slavlje je, u stvari, tek počelo.

Stotine pristalica crveno-belih pevale uglas: „Miloje, Miloje...“, i: „Dajte Real da se igramo“, a jedna žena je morala da pribegne lukavstvu da bi uživo videla fudbalere

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia