Alo!

ZA SRBE NEMA INTERNETA!

-

Džabe vam novci, moji sinovci. Jasna je aluzija, u pitanju je Salcburg, koji ni iz 14. pokušaja nije uspeo da uđe u Ligu šampiona. Ali to nije predmet priče, već ljudskost.

Nismo došli u Mocartov grad da delimo moralne lekcije, ali moramo da naglasimo da su se pojedini Austrijanc­i ponašali nekulturno. Krenimo, recimo, od portparola Salcburga.

Verovali ili ne, na „Red Bul areni“na najvećem meču sezone za oba tima nije bilo interneta. Pričamo o 21. veku, o objektu koji je koštao milione evra, o zemlji Evropske unije... Brojni srpski novinari i fotoreport­eri su bili uskraćeni za mogućnost da pošalju izveštaje i fotografij­e najvećeg Zvezdinog uspeha od 1992. godine, ali nije to najgore u svemu, već arogantan stav domaćina.

Posle pola časa ubeđivanja da internet ne radi (kada su nas uveravali da je to nemoguće, da radi kao švajcarski sat), na kraju su u austrijsko­m klubu ipak priznali da postoje tehnički problemi koje će njihova IT služba brzo rešiti do početka meča. Ali, zamalo.

Reporter „Alo!“je zamolio portparola da nam nekako izađe u susret, ali rekao je da je nemoćan. Na našu opasku da je Austrija ipak članica Evropske unije, da je sve pod konac, da se ne radi o zemlji trećeg sveta gde internet i ne postoji (pa da razumemo problem), predstavni­k Salcburga nam se bahato obratio rečima:

- Pošto vam smeta kvar na internetu, zašto ste onda došli na utakmicu? Zašto niste od kuće gledali meč ako vam smeta što nemamo internet?

Na ove besmislice teško je odgovoriti racionalno, ćutanjem smo izbegli dalju raspravu sa dotičnim gospodinom, dok je član njegovog PR tima bio još bezobrazni­ji u razgovoru sa predstavni­cima Zvezde, koji su molili da se srpskim novinarima obezbede osnovni uslovi za rad.

Hoće u Ligu šampiona, a nemaju internet. Podjednako čudna bila je i reakcija predstavni­ka UEFA za medije, koji je takođe obavešten o kvaru, međutim, samo je slegao ramenima. Jasno, da se to desilo u Srbiji, verovatno bi odmah zasedala disciplins­ka komisija, zatvorila ložu, stadion, kaznila srpski klub novčano... Ovako, pojeo vuk magarca. A to što čitaoci svih portala u Srbiji nisu mogli da meč, golove, izjave prate onlajn, to nema veze.

Na kraju je pomenuti gospodin rekao da će doći do srpskih novinara da se izvini, ali to nije učinio... P. Vuković

 ??  ?? Bez osnovnih sredstava za rad
Bez osnovnih sredstava za rad

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia