Alo!

SIJAĆE ZVEZDA I U LIGI ŠAMPIONA

- Predrag.vukovic@alo.rs

Piše: P. VUKOVIĆ Pre tačno tri meseca Dušan Jovančić (28) potpisao je za Zvezdu, stigavši iz Vojvodine. Posle 90 dana je sedeo, što bi naš narod žargonski rekao - uz kokice i pivo i uživao u žrebu za Ligu šampiona, u kojoj će i on igrati. Kakva igra sudbine! Međutim, dotle je trebalo preskočiti letonski Spartaks, litvansku Suduvu, slovačku Trnavu i „buržuje“iz Salcburga (0:0, 2:2).

- Svaki igrač kada dolazi u veliki klub kao što je Zvezda razmišlja i sanja o tome da igra u eliti. Ali jedno je kad razmišljaš, drugo je kad to ostvariš. Malo je da kažem da sam presrećan - kaže Jovančić za „Alo!“.

Liga šampona je znatno viši nivo u odnosu na kvalifikac­ije, a snažni vezista dobija značajno poverenje od trenera Milojevića.

- Igramo protiv vrhunskih ekipa i tu ćemo da vidimo gde smo. Ovo jeste veliki uspeh, ali se ne zadovoljav­amo. Prezentova­ćemo Zvezdu i Srbiju kako dolikuje. Mislim da bi mi bilo OK da završimo na trećem mestu u grupi i nastavimo evropsko proleće.

Da je mogao juče da bira na žrebu u Monaku, Jovančić nema dilemu s kim bi voleo da odmeri snagu.

- Luka Modrić! Jedan od najboljih veznih igrača na svetu. Real mi je takođe bio prvi pik da ih izvučemo, jer se zna ko su „kraljevi“. Ali iz ove perspektiv­e sve zvuči kao premija. Nije bilo prijatno na 0:2 na „Red bul areni“... - Bogami, nije. Osećao sam da nam izmiče utakmica, ali mi nije bilo ni nakraj pameti da se predam u 47. minutu. Realno, bili smo mnogo daleko od Lige šampiona. Ni sami nismo svesni kakav smo uspeh napravili, posebno kako smo primili dva gola. Teško je psihički da se vratiš u utakmicu tada, ali mi

smo zaslužili da igramo Ligu šampiona.

Jovančić je u 37. minutu zamenio Simića.

- Da nisam odigrao 60 minuta umesto 90, verovatno bi mi bio najteži meč. Svaki igrač Salcburga je brz i izuzetno dobro tehnički potkovan.

Imaju ideju, fenomenaln­a su ekipa i igraće dogodine

Ligu šampiona - zaključio je Jovančić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia