Alo!

DS zbog Đilasa ostaje bez predsednik­a!

-

Demokrate smenjuju Lutovca jer ih još zvanično nije pitao da li su za ulazak u Đilasov savez i što to uopšte ne namerava da uradi! Kako „Alo!“saznaje, na prošloj sednici Glavnog odbora Demokratsk­e stranke doneta je odluka „da se počne sa pregovorim­a o ujedinjenj­u opozicije”, a predsednik DS-A Zoran Lutovac demokratam­a tom prilikom nije ni pomenuo ulazak u Savez za Srbiju, a još manje činjenicu da će se sa njima u toj koaliciji naći i Dveri Boška Obradovića. Draganu Đilasu i ostaloj ekipi iz Saveza on je tada već uveliko obećao da DS ulazi sa njima u taj opozicioni blok. Uprkos tome što je medije izvestio da je DS definitivn­o deo Đilasovog saveza i tome što je sa svim ostalim liderima stranaka koje čine taj savez krenuo da ide na tribine po celoj Srbiji, Lutovac opet ulazak u Savez nije stavio na dnevni red nove sednice Glavnog odbora. To je veoma loše prihvaćeno u jednom delu DS-A i grupa uticajnih funkcioner­a zbog toga planira da ga smeni...

- Oni planiraju da ne usvoje njegov izveštaj o radu, čime po statutu DS-A pada predsednik i ide se na nove izbore. Glavni protivnici saveza sa Dverima i Lutovčevih ideja protiv EU i rešenja za Kosovo su Nataša Vučković, Dragoljub Mićunović, Dragan Šutanovac, ali i Radoslav Milojičić Kena.

Dok Zoran Lutovac nastavlja da negira da u njegovoj stranci postoji raskol i bilo kakvi problemi, Kena, poslanik DS-A, otvoreno je progovorio o stanju u nekada najjačoj stranci.

- Dolazim u nedelju na sednicu Glavnog odbora, ali ne znam da li da ponesem samo sliku Ratka Mladića ili moram da nosim i Putinovu kako bih ispoštovao koaliciju - naglasio je Milojičić, koga su prethodne nedelje izbacili iz Viber grupe „Glavni odbor“samo zato što se usudio da postavi pitanje.

A. I.

 ??  ??
 ??  ?? Dugo im je i potrajao: Zoran Lutovac
Dugo im je i potrajao: Zoran Lutovac
 ??  ??
 ??  ?? Kena donosi Mladićevu
sliku?
Kena donosi Mladićevu sliku?

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia