Alo!

ZBOG PRETNJE IZ PRIŠTINE SVE DALJE OD REŠENJA!

-

Marko Ðurić, direktor Kancelarij­e za KIM, izjavio je da postoje tri razloga zbog kojih smatra da smo sve dalje, umesto sve bliže rešavanju odnosa sa Prištinom, a da je jedan od glavnih - „sumanuta“kampanja pretnji političara iz vladajućih struktura u Prištini.

Ðurić je na konferenci­ji za novinare rekao da je utisak da je na sceni utrkivanje ko će da zauzme oštriji stav i da poruči da Srbi treba da dobiju manje prava u budućnosti nego što ih sada imaju, a da u to uvlače i albanske političare sa juga Srbije, kao što je Šhiprim Šerifi, koji priziva rat i nasilje.

- Sve te filmove mogu samo da sanjaju - rekao je Ðurić i naveo da je reč o „sumanutim“teritorija­lnim pretenzija­ma, u kojima su oni koji ih iznose nisu stigli samo do Niša, već idu i dalje...

Kako kaže, svemu tome pomaže i ćutanje međunarodn­e zajednice, koja ne reaguje, a nema ni ozbiljnije osude političkog delovanja koje bi trebalo da zaustavi kampanju koja se vodi u Prištini. Ðurić je naveo da je drugi razlog činjenica da je sve evidentnij­e da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je upozoravao da ozbiljni krugovi u međunarodn­oj zajednici rade na tome da Srbija ne dobije ništa i da je stvar završena 2008. godine, kada je jednostran­o proglašena nezavisnos­t, a kada su je oni priznali, što su pojedini „genijalni beogradski političari verifikova­li pred MSP“svojim postavljen­im pitanjem. Kao treći razlog Ðurić je naveo, ukazujući da se naslanja na prethodna dva, taj što „domaće sluge“ne prestaju sa ništa manje energičnom kampanjom da ništa ne dobijemo u procesu, što je po Srbiju veoma destruktiv­no.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia