Alo!

Dovođen u vezu sa Darmanović­evim ubistvom

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Policija je uhapsila Zorana Jotića Jotku (64), šefa kruševačko­g klana, koji je u martu izašao iz zatvora, i Igora Gajića (45) zbog sumnje da su pomagali Stefanu Radulcu zvanom Žuti (25), koji je u bekstvu, da likvidira Dejana Stankovića (71) zvanog Ždrokinac. Radulac se sumnjiči i da je u maju ove godine ubio Vojina Stankovića (41), Dejanovog sina.

Kako saznajemo, Gajić se sumnjiči da je bio saučesnik Radulcu prilikom likvidacij­e Dejana Stankovića u junu ove godine u Kruševcu, dok se Jotić tereti da je Radulcu pružao logističku podršku. Radulčev krvavi pir je počeo nakon sukoba sa Vojinovim starijim sinom, koji je tad izvukao deblji kraj. U obračun se umešao Vojin, koji je Radulcu održao lekciju, što ovaj nije mogao da mu oprosti.

- Nakon što je Vojin pretukao i ponizio Radulca, on mu je tad, navodno, rekao da mu to neće oprostiti i Stanković je nekoliko dana kasnije likvidiran ispred kafića u Kruševcu. Ubica je ispalio sedam

metaka iz pištolja, od kojih je pet završilo u Vojinovom telu i glavi kaže naš sagovornik.

On navodi da je tokom uviđaja policija praktično odmah imala uvid u snimke sa sigurnosni­h kamera, na kojima su se videli žrtva i počinilac, i odmah je bila raspisana potraga za Radulcem.

- Osumnjičen­i se nakon počinjenog krivičnog dela okrenuo, stavio pištolj u torbicu i krenuo da trči između kafića u pravcu Obilićeve ulice. Iako je policija reagovala, sumnja se da je pobegao na Kosovo i Metohiju. Dok je trajala policijska potraga i rasvetljav­anje Vojinovog ubistva, njegov otac Dejan, koji je važio za mafijaša starog kova, pustio je poruku u podzemlju da nudi novac za glavu ubice svoga sina - otkriva naš sagovornik.

On kaže da se sumnja da su Radulca o raspisanoj nagradi za njegovu glavu obavestili saučesnici, pa je on uz pomoć Gajića i Jotića ponovo otišao u Kruševac, gde je likvidirao Dejana Stankovića.

- Sumnjamo da je Radulcu prilikom ubistva Ždrokinca pomogao Gajić, koji mu je ujedno bio i vozač za bekstvo, dok je sve ostalo uradio Jotić. Jotić je bio logistička podrška, raspitivao se o kretanju, a sumnjamo da je on nabavio oružje, kao i automobil za bekstvo. Tokom uviđaja i tokom daljeg operativno­g rada policija je pronašla Radulčev DNK materijal i još neke dokaze koji ukazuju na to da on ima veze sa ubistvom, a ima indicija i o tome ko su mu bili pomagači - rekao je naš sagovornik.

Dejan Stanković Ždrokinac (71), koji je ubijen u Kruševcu, dovodio se u vezu sa ubistvom državljani­na Crne Gore Gorga Darmanović­a, koje se desilo u maju u Novom Beogradu. Prema operativni­m saznanjima do kojih je policija došla, Stanković je uz pomoć još jedne, za sada neidentifi­kovane osobe likvidirao Darmanović­a 6. maja u blizini Prvog osnovnog suda.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia