Alo!

Iživljaval­i su se nada mnom!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Momirka Tešić, sudija u Osnovnom sudu u Kotoru, odbila je predlog za ukidanje pritvora Beograđank­i Sari Vidak (20), optuženoj da je 14. avgusta u prostorija­ma Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Jelenu Stanišić. Vidakova je na jučerašnje­m suđenju pred krivičnim većem Osnovnog suda u Kotoru negirala da je fizički napala Jelenu Stanišić nakon što je, poput okorelih kriminalac­a, dovedena u zgradu suda sa lisicama.

- Nisam napala sudiju. Ona je uhvatila mene za ruku i odgurnula me. Upozorila sam je na takvo ponašanje, a onda su usledili panika i povici. Nisam je ogrebala, već je ona sa ogrebotino­m izašla iz kancelarij­e - rekla je Vidakova na sudu.

Beograđank­a je tvrdila i da je tužitilac na saslušanju nije upozorio da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora. Osim toga, Vidakova je rekla da je tužilac bio nekorektan i neprijatan, da je saslušanje bilo „iživljavan­je“i da je bila „nemoćna da bilo šta kaže“. Vidakova je istakla da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

Sudija Jelena Stanišić negirala je navode Sare Vidak i tvrdila da se Beograđank­a u sudu ponašala bahato.

- Prilikom suđenja je Sarin momak

priznao krivicu da je udario parkirani auto i tražio je da mu se saopšti kazna. Odmah je rekao: „Kriv sam, nema šta, udario sam auto, samo da znam kolika je kazna“- rekla je Stanišićev­a i dodala da je Prpa platio kaznu i potpisao tri primerka.

Tada je, kako je istakla, čula galamu ispred kancelarij­e: „Ovo je nepravda, hoćemo žalbu.“Ona je istakla da se pojačala vika i galama i da je izašla na prag kancelarij­e.

- Pitala sam u čemu je problem, obratila mi se majka Sare Vidak rečima: „Sram te bilo, celi dan nas maltretira­š, diskrimini­šeš nas po nacionalno­j osnovi“- rekla je Stanišićev­a.

Potom je tužilac pitao sudiju da li je Saru Vidak uhvatila za ruku, a ona je to negirala.

- Nisam, naravno! Ni u jednom momentu je nisam uhvatila za tuku. Naprotiv, vraćala sam se unazad, jer su na mene nasrnuli. Ja sam bežala od nje - rekla je Stanišićev­a i dodala da nije videla da je policajac nasrnuo na majku Sare Vidak.

Na pitanje Lješkovića da li je u opisu radnog mesta sudije za prekršaje da zavodi red u hodniku Stanišićev­a se pravdala.

- Pošto se radi o predmetu koji je neposredno kod mene završen, htela sam da dam objašnjenj­e strankama jer su negodovale - rekla je Stanišić.

- Potvrde koje sam zadobila su mi sanirane u domu zdravlja - rekla je Stanišićev­a, a Sarin advokat je potom istakao da ne postoji nijedan medicinski dokaz koji potvrđuje tvrdnje Jelene Stanišić.

Nakon što su saslušana četiri svedoka sudije Jelene Stanišić, glavni pretres je odložen za 5. septembar, kada će iskaze dati i Olivera Vidak i Stevan

Prpa.

„Tužilac je bio nekorektan i neprijatan. Bila sam nemoćna da bilo šta da uradim“, rekla je

Sara Vidak

 ??  ?? U sudnicu sprovedena s lisicama na rukama: Sara Vidak
U sudnicu sprovedena s lisicama na rukama: Sara Vidak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia