Alo!

Estrado, alo!

-

„Z adruga 2“, koju ja zovem imaginarij­um, počinje za pet dana. Da budemo iskreni, nije ni prestajala, trajala je celog leta, i tako razvodnjen­a i rastočena nastavlja svoj medijski tok. Dakle, svako ko tvrdi, uključujuć­i i mene, da koncept „Zadruge“traje punih godinu dana, apsolutno je u pravu. Pobednica prvog lagano nestaje iza rijaliti horizonta, a njeno mesto na portalima i u novinama zauzimaju nove kreature koje sanjaju o velikoj karijeri i afirmaciji bez šou biznis muke i nauke. Motike bez!

K ako je Srbija veličine piroške, sasvim je normalno što su neki učesnici, kako pišu novine, morali da budu uvezeni iz bivših jugosloven­skih zemalja. Osim toga što je „budala“sve manje, ili bar ne žele da se medijski eksponiraj­u, u kneževski imaginarij­um sa čak tri epohe useliće se dobar broj onih koji tek su tek izašli iz najvećeg medijskog kazamata. Multitalen­tovana Kija za ponovni ulazak tražila je simbolični­h 500.000 evra. To je svakako najbolji vic rijalitija! Lepi Mića je izjavio da bi ga narod linčovao kada ne bi ponovo ušao. Radni pevač koji ne radi konačno je našao način da bude u medijima i ima uhlebljenj­e. Njegovo je samo da do početka nauči neke nove psovke. Sa njim pod ruku ulazi i Zorica Marković, nekada popularna pevačica i estradno spadalo prvog ranga, danas samo ono što posprdno nazivamo „rijaliti igrač“. Eh, da postoji neko estradno telo, pa da joj se zbog srozavanja profesije oduzme pravo da uživo peva „Nedelja je svanula“, „Zumbuli cvatu“i „Mirno spavaj, nano“, ali eto, nema! Pošto je uspela da ode samo do Dubaija i Grčke, modna blogerka bez bloga i dizajnerka bez modnog koncepta ulazi u „Zadrugu 2“da vidi i Venciju. Ubeđen sam da ona nema strah od potonuća jer je dno svake vrste dotakla u prethodnom. Naravno da je izjavila da ovo vidi kao drugu šansu i da će se predstavit­i u novom, boljem, iskrenijem i nadasve moralnijem svetlu. Jedno je sigurno, njeno bitisanje u rijalitiju produžava i medijski život njenih estradno ocvalih roditelja.

I pored gomile rijaliti ponavljača, zatim „zvezda“drugih rijalitija, najviše me je iznenadila vest da u kneževinu ulazi i Nada

Macura. Estrado, alo, bravo, bravo, bravo, konačno da se i ona pridruži onima kojima pripada. Ukoliko ovo bude „novinarska patka“, da ne kažem „doktorska guska“, biću vrlo razočaran!

NOVINARSKA

PATKA ILI DOKTORSKA

GUSKA?

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia