Alo!

TAKOVSKA ULICA SPREMNA DO PONEDELJKA

-

U Takovskoj ulici, svi planirani radovi na rekonstruk­ciji skoro su završeni, a trenutno se postavlja završni asfaltni sloj. Prema rečima Dejana Jovanovića iz JKP „Beograd put“, sve će biti gotovo pred početak nove školske godine.

- Ukoliko ne bude neke više sile, svi radovi će biti završeni do ponedeljka, a saobraćaj će biti pušten u četiri sata ujutru, pre polaska prvih autobusa javnog gradskog prevoza - rekao je za „Alo!“Dejan Jovanović.

Kada je reč o rekonstruk­ciji ulice Kneginje Zorke, započeta je 20. jula i plan je bio da se završi takođe do početka školske godine.

- Uređenje ulice Kneginje Zorke se sprovodi u pet faza. Do 3. septembra je trebalo sve da bude gotovo, ali će biti gotove tri faze. Završili smo deo od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske, što je prva faza, zatim fazu od Krunske do Njegoševe, a za vikend bi trebalo da se završi i treća faza - od Njegoševe do Mekenzijev­e. Slede nam još dve faze - od Mekenzijev­e do Svetog Save i od Svetog Save do Bulevara oslobođenj­a. Plan je da se poslednje faze završe do petka sledeće nedelje.

Razlog kašnjenja su prema rečima Jovanovića naknadni radovi JKP „Beogradske elektrane“u delu od Mekenzijev­e do Bulevara oslobođenj­a.

- U ovoj ulici se gradi nova zgrada, u kojoj je trebalo uraditi priključak na elektrane. Odlučili smo da sačekamo da se to uradi, da kasnije ne bi moralo opet da se kopa, već da se sve što treba da se uradi, uradi istovremen­o - kaže Jovanović i dodaje da je istovremen­o sa rekonstruk­cijom radio i JKP „Vodovod“, koji je stare vodove priključiv­ao na novu mrežu, a uklanjani su i kvarovi na kanalizaci­onoj mreži, i to na dubini od čak pet metara.

Jovanović je podsetio i da je Svetogorsk­a ulica završena pre roka, pa se sa rekonstruk­cijom Takovske počelo odmah, pre planiranog početka. A pre roka je završen i Bulevar oslobođenj­a, koji je trebalo da bude gotov takođe 3. septembra. K. Pjević

 ??  ?? Do 3. septembra
će biti završen najveći deo ulice knjeginje Zorke
Do 3. septembra će biti završen najveći deo ulice knjeginje Zorke
 ??  ?? U Takovskoj ulici trenutno se radi završno asfaltiran­je
U Takovskoj ulici trenutno se radi završno asfaltiran­je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia