Alo!

PREŽIVEĆEM­O!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Drugi put u poslednje tri, a čak četvrti u poslednjih osam sezona, fudbaleri Partizana neće igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Turski Bešiktaš je opravdao ulogu favorite u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope i time najavio teške dane za beogradske crno-bele, čega je svestan i Miloš Vazura, generalni direktor kluba.

- Za nas je noć u Istanbulu bila teška. Bili su favoriti, znali smo to i odmah posle žreba, koji nam nije bio naklonjen, ali smo se nadali, jer to niko ne može da nam oduzme. Ipak, već tada smo počeli da pravimo plan B kako da popunimo budžet ukoliko ne uspemo da se plasiramo dalje. Ovo jeste veliki udarac za nas, pre svega u finansijsk­om smislu, ali nema krize. Nije ovo ni prvi ni poslednji put i znamo šta treba da radimo - kaže Vazura i nastavlja:

- Na početku sezone uvek projektuje­te razne moguće opcije

za budžet. Onu da igrate u

„Spremili smo B varijantu i verovatno ćemo prodati nekoga. Nije lako, ali nema krize“, kaže generalni direktor crno-belih

nekom od dva evropska takmičenja ili onu da vas nema među učesnicima. Mi smo ovog puta u ovoj drugoj kategoriji i videćemo kuda ćemo i kako ćemo. Imamo ponude za nekoliko igrača, a moguće je da nekog fudbalera prodamo unapred, odnosno da bude prodat, ali da ostane kod nas do kraja polusezone. Nešto kao što smo uradili s Nikolom Milenković­em i Fjorentino­m. Besparica će, po svemu sudeći, ionako tanak igrački kadar crno-belih učiniti još manje kvalitetni­m, ali Miloš Vazura misli da

Partizan nije bez šanse u domaćim okvirima.

- Rekli smo na početku sezone da je domaće prvenstvo prioritet i ostajemo pri tome. Želimo da osvojimo titulu, a trener Zoran Mirković je počeo proces stvaranja mladog tima za budućnost. Tu su naše deca Marković, Cucin, Šehović, Zdjelar, Kokir, Pantić... Želimo da ih u prvoj ekipi bude još više. Okrećemo se domaćim obavezama i želimo da pobedimo na svakoj utakmici do kraja Superlige kaže Vazura.

 ??  ?? Spremna rezervna varijanta: Miloš Vazura Ovaj tim neće još dugo biti na okupu: Fudbaleri
Partizana
Spremna rezervna varijanta: Miloš Vazura Ovaj tim neće još dugo biti na okupu: Fudbaleri Partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia