Alo!

BRAVO, MOMCI! Vrištao sam od sreće!

- Piše: M. JANKOVIĆ sport@alo.rs

Tokom srede uveče na adrese fudbalera Crvene zvezde stigla je gomila čestitki. Među njima bila je i čestitka Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser svih vremena znao je da proslavi plasman kluba za koji navija u Ligu šampiona.

Posle pobede u drugom kolu US Opena i duela sa domaćim teniserom Teinsom Sandgrenom 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2), Nole je za „Sport klub“ispričao šta je sve radio u momentima kada je Zvezda odigrala istorijski­h 2:2 protiv Salcburga.

- Bio sam u autu. Znam da u saobraćaju ne smeš da gledaš telefon dok voziš. Stao sam sa strane, pošto je bilo poslednjih 20 minuta utakmice. Nisam hteo da izgubim ni sekund da bih tražio parking. Bio sam solo i drao sam se u autu iz sve snage. Stvarno je bilo napeto - rekao je Đoković.

Kako sam kaže, nije stručnjak za fudbal, ali kao vrhunski sportista može da prepozna univerzaln­e stvari.

- Ovo je istorijski uspeh, čestitam svim momcima, pokazali su da nije sve u budžetu i kvalitetu igrača, već da je timski duh ono što je presudno. Takve priče inspirišu, sve čestitke.

To što će klub za koji navija igrati protiv „aždaja“kao što su PSŽ, Napoli i Liverpul za Novaka nije ništa strašno.

- Postignut je izvanredan uspeh i ne treba sada ljudi da se usredsrede na to kako je Zvezda unapred otpisana zbog kvaliteta drugih timova. Treba pričati o tome kako je jedan kolektiv uspeo da postigne vanserijsk­i uspeh i da bude ispred mnogih evropskih velikana. Znam koliko je FK Crvena zvezda to dugo pokušavao da učini, Partizanu je pošlo za rukom dvaput, tako da je to izvanredno za malu zemlju sa oskudnim budžetima za igrače. Sada nemaju šta da izgube, jedino se nadam da neće svi otići sada, da će neki najbolji igrači valjda ostati. Znam da je Radonjić otišao, ali nadam se nekim pojačanjim­a i da će u grotlu „Marakane“velikani imati problema da savladaju Zvezdu - zaključio je Novak.

„Vozio sam i morao sam da stanem pored puta da bih ispratio poslednjih 20 minuta utakmice u Salcburgu“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia