Alo!

Zvezdina otimačina

„Žale nam se roditelji iz omladinske škole da je stigla naredba da ‘sva talentovan­a deca moraju da budu u Zvezdi, budžet nije problem’“, kaže funkcioner crno-belih

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Plasman u Ligu šampiona koji su ostvarili, kao i povoljnu finansijsk­u situaciju u kojoj se nalaze čelnici Crvene zvezde koriste kako bi otimali i ucenjivali talentovan­u decu po Srbiji. To tvrdi Vladimir Vuletić, potpredsed­nik Partizana, koji u razgovoru za „Alo!” otkriva i da je nezadovolj­an položajem koji u društvu zauzima klub iz Humske.

- Rad Omladinske škole Partizana je ugrožen jer imamo veliki broj pritužbi roditelja koji kažu da je iz Crvene zvezde stigao nalog da sva najtalento­vanija deca „moraju da budu u Zvezdi, a da budžet nije problem”. Na delu je klasična otimačina talentovan­e dece po celoj Srbiji - otkriva Vuletić.

Prema njegovim rečima, nije fer ni odnos koji država ima prema dva najveća srpska kluba.

- Crvena zvezda je od „Gasproma“dobila ugovor na 4,5 miliona evra na godišnjem nivou, a da pri tome u tom trenutku nije ni igrala Evropu. Ne vidim koji je interes ruske kompanije da daje novac klubu koji se takmiči samo u Srbiji, jer su oni tek prošle godine izborili evropsku jesen. Uz to, od „Telekoma“dobijaju dva miliona evra godišnje, pa oni samo od toga dobijaju šest i po miliona evra, naspram dva miliona Partizana, koja dobijamo od „Telekoma“, ali za dve godine. Dakle, oni dobijaju šest puta više novca - kaže Vuletić i dodaje:

- Takođe, Zvezda proda

Boaćija za pet miliona i onda ga pola godine kasnije kupi za milion i po. Nameće se pitanje - zašto bi Boaći posle šest meseci došao da igra u Zvezdu za isti novac kao prošle sezone. Jedino ako je Boaći zvezdaš od rođenja. Potpuno je jasno da on ima istu platu koju je dobijao u Kini, a ona je milionska, sigurno.

Potpredsed­nik Partizana smatra i da to što navijača crno-belih ima manje od pristalica večitog rivala ne znači da treba da budu posmatrani s podozrenje­m.

- Jedne sportske novine su objavile naslovnu stranu na kojoj je pisalo „Zvezda Srbija”, pa se postavlja pitanje gde su tu navijači Partizana. Ako imate medije koji prenose izjave da 70 odsto ljudi navija za Crvenu zvezdu ili da 90 odsto navija za Zvezdu, kao što je rekao golman Crvene zvezde, ponosim se time da sam u onih deset. To znači da smo mi elita - kaže Vuletić.

Kako se to Boaći plate iz

Kine

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia