Alo!

Ubica strica na lečenju

-

- Marko je rekao da je spreman da ispuni sve zahteve kako bi izašao na slobodu pre februara. To može biti i nanogica i mirenje sa Lukinom porodicom, jedino neće da kaže gde je „kantrimen” i ko je njegov vlasnik. Na tako nešto ga niko ne može prisiliti po zakonu - rekao je advokat Milićeva.

Sud je zatim doneo odluku da Marko Milićev ostane u zatvoru, to jest odbio je njegovu molbu za uslovni Viši sud u Nišu je Slaviši Đorđeviću iz sela Prekonoga kod Svrljiga izrekao juče meru obaveznog lečenja u psihijatri­jskoj ustanovi u okviru zatvora u Beogradu, pošto su psihijatri­jski stručnjaci dali mišljenje da ima trajno duševno oboljenje i da u trenutku ubistva nije bio uračunljiv. Đorđević je 30. marta prošle godine u rodnom selu, na sokaku nedaleko od njihovih kuća, ubio svog strica Miloljuba otpust, jer, kako je navedeno, ne postoji mogućnost da do isteka kazne neće izvršiti krivično delo. Protiv te odluke Milićev ima pravo da se žali Apelaciono­m sudu.

Treći osnovni sud u Beogradu doneo je odluku da Marko Milićev (40), koji je u julu 2014. godine vozilom „kantrimen” usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, ostane u KPZ „Zabela” nakon što je njegova odbrana tražila da bude uslovno otpušten.

Milićev se u sudnici nije pojavio, a njemu nije ni uručen poziv, budući da je ocenjeno da njegovo Đorđevića (66), tako što mu je kamenom smrskao glavu. To je okvalifiko­vano kao teško ubistvo koje je usledilo posle niza godina porodičnih nesuglasic­a, trvenja i sukoba. Svađa je kulminiral­a posle rasprave oko dimnjaka na njihovoj kući ,za šta je okrivljen Slaviša, koji se potom krvavo osvetio Miloljubu.

S. I. prisustvo nije neophodno.

Nakon što je sudija pročitao dopunjeni izveštaj o vladanju Milićeva, u kojem se tvrdi da on poštuje kućni red u KPZ „Zabela“, uvažava autoritete, da je radno angažovan na elektroode­ljenju i da ga sada može posetiti više ljudi, konstatova­no je da ipak i dalje ne može da se garantuje da on neće počiniti krivično delo ako bude pušten na slobodu.

U izveštaju se navodi da molba odbrane nije opravdana, prilikom čega se uzima u obzir kriminalna prošlost Milićeva, izostanak kajanja nakon smrti Luke Jovanovića, prebacivan­je odgovornos­ti na druge i njegovo hapšenje u Kini po Interpolov­oj poternici.

Tužilac je izričito zahtevao da Milićev ne treba da bude na slobodi i ponovio da je on kriminološ­ki povratnik, te da nije otkrio ko je vlasnik „kantrimena”, niti gde se on nalazi.

 ??  ?? Stric Miloljub
Đorđević
Stric Miloljub Đorđević
 ??  ?? Slaviša Đorđević
Slaviša Đorđević
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia