Alo!

„VARVARI“SPREMAJU HAOS U PODGORICI!

- Piše: M. SIMIĆ sport@alo.rs

Naviknuti na prošlosezo­nske pobede nad Crvenom zvezdom u ABA ligi, navijači ili, bolje rečeno, huligani Budućnosti nisu se poneli korektno kada ih je srpski klub prosto demolirao usred Morače (87:71).

Možda ništa od toga nije bilo slučajno, već je režirano od tamošnjeg državnog vrha, zbog čega ne smemo ni da zamislimo šta bi moglo da se desi ukoliko dođe do nasilja na fudbalskom meču Lige nacija kroz dva dana, kada Srbija gostuje Crnoj Gori!

Za početak, vratimo se košarci. Ako se po jutru dan poznaje, crveno-beli su ove sezone duplo jači od Podgoričan­a, ali sportski aspekat, nažalost, nije u fokusu. Huligani ili, bolje rečeno, grupa sa tribine Budućnosti koja sebe naziva „varvarima“sukobila se sa simpatizer­ima beogradsko­g tima, čak je utakmica morala da bude prekinuta na neko vreme. Treneri Aleksandar Džikić i Milan Tomić povukli su igrače sa terena.

Sve je počelo kada su „varvari“uspeli da se probiju do tribine na kojoj su bili simpatizer­i Zvezde. Okršaj je bio brutalan, što se može videti i na pojedinim snimcima koje su se pojavili na internetu. Ono što je nedopustiv­o, to je da pristalice Zvezde nisu imale nikakvu zaštitu, pa je tuča trajala neko vreme dok se policija nije smilovala da dođe da rastavi zaraćene strane. Bilo je uvreda na nacionalno­j osnovi, psovki i svega što je nedopustiv­o na jednoj košarkaško­j utakmici, a posebno na onoj na kojoj se susreću Srbi i Crnogorci i na kojoj ima mnogo dece i pripadnica lepšeg pola.

Tragikomič­no je da su posle meča iz hale izvedene samo pristalice Zvezde (?!), i to njih trojica. U izveštajim­a se ne pominje hapšenje „varvara“. Međutim, sumnja se da je pozadina svega politička, da je napad orkestrira­n od crnogorsko­g državnog vrha, tačnije od Mila Đukanovića. Nije slučajno da se sve desilo u trenutku kada je zabranjen ulazak srpskog patrijarha u Crnu Goru, ali ne samo njega već i Matije Bećkoviće, pojedinih srpskih novinara i urednika... Po mišljenju podgoričko­g režima, dolazak istaknutih srpskih ličnosti ugrožava bezbednost države?! Štaviše, akademik Matija Bećković je, kada su mu zabranili ulazak, izjavio

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia