Alo!

BEBA OSTAVLJENA NA PRAGU CRKVE!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Beba stara tek nekoliko sati nađena je ispred vrata Crkve Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini. Prema rečima svedoka ovog događaja, beba je ležala na otiraču ispred vrata crkve, tiho plačući, nezaštićen­a od hladnoće i pasa lutalica. Bila je uvijena u beli čaršav, a na sebi je imala neko tanko odelce.

Tihi plač bebe je čula prolaznica, koja živi u blizini crkve.

- Izašla sam iz zgrade oko pola sedam, povela sam psa u šetnju. Pas je zastao kod crkve, počeo da laje i da me vuče ka crkvi. Krenula sam za njim u portu, a onda na pragu crkve ugledala mali beli zamotuljak i u njemu bebu. Pošto se crkva i parohijski dom naslanjaju jedno na drugo, odmah sam otrčala do parohijsko­g doma i pozvala sveštenika Petra Lazića i njegovu suprugu - priča za „Alo!“„ Nada Milošević iz Čajetine, koja je pronašla bebu.

-Svešteniko­va supruga ostala je da čuva bebicu na pragu crkve, a otac Petar i ja smo otrčali do policije i bolnice. Ubrzo su stigli lekari i bebica je zbrinuta - kaže naša sagovornic­a i dodaje da su tek kasnije saznali da je u pitanju dečak, težak tri kilograma.

Kako kažu očevici događaja,

svešteniko­va supruga, pre nego što je Nada zakucala na vrata, spremala je svoju

decu za vrtić, a

kada je ugledala bebu ispred vrata, od silnog šoka pala je u nesvest.

Meštani kažu i da je Čajetina mirno mesto i da se ovakve i slične stvari nikada nisu dešavale.

Jedan od Čajetinaca misli da je beba ostavljena baš ispred crkve jer narod ima veliko poverenje u ovu institucij­u.

- Još jedan razlog, koji svakako ne treba prenebregn­uti, jeste i to što crkva u Čajetini nije pokrivena video-nadzorom. Sve druge zgrade, počev od opštine, Doma zdravlja, do Doma kulture, imaju kamere - objašnjava on i napominje da je bebu ispred crkve ostavio sigurno neko ko je tu činjenicu znao.

- Ipak, naspram crkve postoji objekat s kamerama, koje su zabeležile da se oko 5.50 ispred crkve zaustavio jedan stari „audi“iz kojeg je izašla žena. Automobil se zadržao nekoliko trenutaka, a potom otišao - tvrde meštani.

Juče tokom dana policija je pregledala teren, a građani Čajetine su uvereni da će se vrlo brzo znati ko je na crkvenom pragu ostavio bebu koja nije imala snage ni pošteno da zaplače.

 ??  ?? Crkva Svetog Arhangela Gavrila
Crkva Svetog Arhangela Gavrila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia