Alo!

Stigao iz Prizrena tražeći posao, pa nadrljao!

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Dolijali divljaci! Četvorica mladića, starosti od 19 do 24 godina, uhapšena su zbog sumnje da su krvnički pretukla dva Albanca u centru Novog Sada! Identifiko­vani su i huligani koji su maskirani fantomkama i naoružani bejzbol palicama demolirali klub „Komitet“u Beton hali u Beogradu, naočigled gostiju koji su spasavali živu glavu!

U nedelju, oko tri sata posle ponoći, u Futoškoj ulici u Novom Sadu, na meti huligana našla su se dvojica mladića albanske nacionalno­sti G. B. i Ć. M. od 19 godina. Obojica su krvnički pretučena, a jedan je bio u životnoj opasnosti i hitno je operisan, posle čega je saopšteno da mu je stanje stabilno.

Sumnja se da je napad izvršen na nacionalno­j osnovi, jer su huligani navodno nasrnuli na njih kada su čuli da pričaju albanski. Međutim, dosadašnji rezultati istrage ukazuju da napad nije izvršen na nacionalno­j osnovi, već da su napadnuti greškom. Kako smo nezvanično saznali, njih su pretukli momci koji su prethodno učestvoval­i u tuči ispred kioska brze hrane, jer su mislili da su članovi grupe sa kojom su se sukobili.

- Uhapšeni su Vladimir R. (22) i Dušan R. (23) iz Bačkog Novog Sela, Milan Z. (19) iz Rakovca i Jovan P. (24) iz Sremske Kamenice. Oni se sumnjiče da su zverski istukli dvojicu Albanaca. Jedan povređeni je nastanjen u Novom Sadu, dok je drugi pre nekoliko dana došao u potrazi za poslom iz Prizrena u Novi Sad s namerom da se tamo preseli. Određeno im je zadržavanj­e do 48 sati - navodi izvor blizak istrazi.

Povodom napada na mladiće, koji se dogodio dok su išli prema linijskom taksiju, oglasio se i Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova.

- Policija je posle intenzivne istrage identifiko­vala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila je četiri osobe. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičen­i nosili prilikom napada, što je važno za nastavak istrage - istakao je Stefanović i dodao da ovaj incident nije na nacionalno­j osnovi.

U noći između subote i nedelje, huligani su pravili haos i po Beogradu! Grupa od 10 do 15 maskiranih muškaraca uletela je u prestoničk­i klub „Komitet“, naoružana palicama i šipkama, te napala članove obezbeđenj­a, a onda naočigled gostiju demolirala lokal. Povređeni su i pojedini gosti, a sumnja se da je napad izvršen zbog reketa ili dugova vlasnika.

Stefanović je izjavio da je policija identifiko­vala osobe koje su učestvoval­e u toj tuči.

- Neki su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga, pa očekujem da i oni uskoro budu uhapšeni - istakao je Stefanović.

Kako saznajemo, među uhapšenima je mladić M. H. (25), zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko­g ponašanja i određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia