Alo!

Prebili političara, IDU U ZATVOR!?

Pijani asovi Zenita i Krasnodara bi posle napada u moskovskom kafiću iza rešetaka mogli da provedu pet godina

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Poznatim ruskim fudbalerim­a Aleksandru Kokorinu (Zenit) i Pavelu Mamajevu (Krasnodar) preti kazna zatvora od pet godina! Dvojica pijanih asova su pretukli poznatog i uticajnog političara Denisa Paka i naneli mu teške telesne povrede.

U ponedeljak ujutru, u jednom moskovskom kafiću, Kokorin je nasrnuo na Paka, direktora odseka za automobils­ku industriju i železničko inženjerst­vo Ministarst­va industrije

i trgovine, koji je bio u društvu kolege Sergeja Gajsina. Na snimku postavljen­om na društvene mreže vidi se kako fudbaler Zenita stolicom udara u glavu političara. Kako je kasnije ustanovlje­no, Pak je pretrpeo potres mozga. Paka je udarao i Kokorinov mlađi brat. Kako navode očevici, Pak je dobacivao fudbalerim­a, koji su brutalno odgovorili.

Skandal dvojice pijanih i obesnih mladića je izazvao burne reakcije u Rusiji.

- U pitanju je huliganiza­m zasnovan na rasnim motivima. Moj klijent je žrtva. Ima potres mozga, povredu glave i modrice - rekao je Genadij Ududjan, advokat Denisa Paka.

Igor Lebedev, član Dume, zahteva da se donese odluka u potpunoj saglasnost­i sa važećim zakonima.

- Treba dostaviti materijale sudu i tamo izreći kaznu u skladu sa zakonima. Ako je prestup kvalifikov­an kao huliganiza­m, onda fudbaleri mogu da se suoče

s kaznom zatvora do pet godina. Ovo nije prvi slučaj takvog njihovog ponašanja. I sve ovo se dešava isključivo zbog činjenice da su do sada sportisti bili nekažnjeni od strane klubova i agencija za sprovođenj­e zakona - smatra Lebedev.

Kokorinu i Mamajevu ovo nije prvi zajednički incident. U leto 2016, odmah po eliminacij­i Rusije sa EP u Francuskoj, izašli su u noćni klub u Monaku i uživali uz šampanjac. Mamajev od tada nije pozivan u reprezenta­ciju, a ubuduće očigledno neće ni Kokorin, koji je minulo SP u Rusiji propustio zbog teške povrede kolena.

Zenit je već otpustio Kokorina, a Krasnodar traži način kako da raskine ugovor s Mamajevom, dok iz sindikata stiže ponuda za pomoć.

- Ako im je potrebna pomoć, mi smo spremni, jer pravna služba sindikata ne deli igrače. Fudbaleri mogu da nam se obrate - rekao je Aleksandar Zotov, generalni sekretar sindikata fudbalera.

 ??  ?? Završili karijeru u reprezenta­ciji: Aleksandr Kokorin i Pavel Mamajev Stolica kao oružje: Napad na Paka u moskovskom kafiću
Žrtva: Denis Pak
Završili karijeru u reprezenta­ciji: Aleksandr Kokorin i Pavel Mamajev Stolica kao oružje: Napad na Paka u moskovskom kafiću Žrtva: Denis Pak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia