Alo!

Milo će promeniti još dosta papa!

-

Udarna vest ovih dana bila je da je zvanična Podgorica napravila crnu listu nepodobnih državljana Srbije kojima je najstrože zabranjen ulazak u Crnu Goru. Osim patrijarha srpskog Irineja, nekih istoričara, analitičar­a i urednika medija, na toj listi se našao i naš proslavlje­ni akademik i pesnik Matija Bećković, koji je i rodom iz Crne Gore. On je za naš list u svom prepoznatl­jivom stilu prokomenta­risao tu situaciju, a sa njim smo „pretresli“i druge aktuelne teme u vezi sa Crnom Gorom... Budući da je pozivao ljude u Srpskoj da što masovnije izađu na izbore, otkrio nam je i da li je zadovoljan rezultatim­a...

Kako se osećate sada kada ste se našli na jednoj ovakvoj listi? I kako ćete sada u Crnu Goru?

- Primio sam k znaju to da su me stavili na taj spisak. Pametnome dovoljno.

Jeste li čuli da je vlada Crne Gore usvojila predlog zakona o državnim simbolima po kojem kazna za neustajanj­e tokom izvođenja državne himne iznosi od 300 do 2.000 evra?

- Da, čuo sam to. Izgleda da visina kazne za neustajanj­e zavisi od toga koliko je ko visok. Nije isto kada ne ustane neki mali ili veliki čovek.

Milo Đukanović boravio je u Vatikanu i sastao se sa papom, internetom kruži šala da je ovo Milu „treći papa kojeg je promenio od kada je na vlasti“. Kako to vama zvuči?

- Ja se nadam i verujem da će promeniti još kojeg.

Završeni su izbori u RS, vi ste pred samo održavanje apelovali da građani izađu u što većem broju. Jeste li zadovoljni rezultatim­a?

- Zadovoljan sam, ova pobeda je važna. Pre izbora sam izjavio da ne traže pogače preko Srpske i to je

uspelo. J. Đ.

 ??  ?? Ovo mu je tek treći: Milo sa papom Franjom
Ovo mu je tek treći: Milo sa papom Franjom
 ??  ?? Matija Bećković
Matija Bećković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia