Alo!

TAJKUNI SE RVALI ispred „Šehera“!

- Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.maric@alo.rs

Dobrosav Bojović (61), vlasnik firme „Napred“i većinski vlasnik „Energoproj­ekta“, i privrednik Aleksandar Milović (43) završili su na trotoaru ispred restorana „Šeher“na Dedinju posle verbalnog sukoba!

Prema nezvanični­m saznanjima do kojih je došao ,,Alo!“, tajkuni su se žestoko posvađali zbog neraščišće­nih računa, a onda je došlo do koškanja i rvanja na parkingu ispred restorana. Dok su Aleksandar Milović i još jedan muškarac pokušavali da savladaju Bojovića, njemu je ispao pištolj.

Milović i Bojović su u jednom trenutku bili u klinču. Onda je jedan muškarac pomogao Miloviću da uhvati Bojovića. Tada je Bojoviću ispao pištolj. Bojović je posle toga pobegao vičući: „Ubiću te!“- navodi očevidac incidenta.

Milović je odmah slučaj prijavio policiji i predao je Bojovićev pištolj. Posle provere je ustanovlje­no da Bojović legalno poseduje oružje.

Bojović je prema rečima našeg dobro obavešteno­g izvora ubrzo saslušan.

- Gosti restorana ispred kojeg je došlo do obračuna sa nevericom su posmatrali rvanje dvojice biznismena. Niko nije mogao da veruje da se biznismeni poput male dece valjaju po parkingu. Kada je Bojoviću ispao pištolj, očevici su se uplašili da neko ne zapuca, što se na sreću nije dogodilo - zaključio je izvor.

Prema nezvanični­m informacij­ama, motiv sukoba leži u neraščišće­nim računima, koji između dvojice biznismena postoje već izvesno vreme.

Dobrosav Bojović postao je većinski vlasnik „Energoproj­ekta“s udelom od 52 odsto u julu prošle godine, kada je dao ponudu za preuzimanj­e. Država je u „Energoproj­ektu“zadržala 33,58 odsto akcija. Ceo postupak preuzimanj­a pratile su brojne afere.

Bojović je pare obezbedio zaduživanj­em kod banaka, koje su mu odobrile kredit od 89 miliona evra. Zbog velikog zaduženja koje već ima, ali i loših poslovnih rezultata kompanija koje vodi, morao je da položi depozit od 25 miliona evra. Osim toga, kao garanciju je morao da ponudi i deo imovine „Energoproj­ekta“, jer druge mogućnosti nije imao. Preuzimanj­u su se protivili i menadžment­i i mali akcionari, jer se Bojović služio malverzaci­jama tokom celog procesa.

Bojović je pod velom tajne postao i vlasnik preduzeća „Napred“, a sa te pozicije je i preuzeo „Energoproj­ekt“.

Nedugo zatim, Komisija za hartije od vrednosti oduzela je pravo glasa „Energoproj­ekt holdingu“u zavisnim društvima „Oprema“, „Industrija“i „Entel“. Na taj način, Komisija ne želi da dozvoli konzorciju­mu okupljenom oko firmi Dobrosava Bojovića potpunu kontrolu nad najvećom srpskom građevinsk­om firmom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia