Alo!

Izgorela u fotelji dok je gledala TV!

Stefanija Mirković (86) pronađena je ugljenisan­a, a sumnja se da je kandilo, koje je redovno palila, zapalilo kuću

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Stefanija Mirković (86) izgorela je do neprepozna­tljivosti u svom domu u Krnjači dok je sedela u fotelji i gledala televiziju! Komšije sumnjaju da se zapalilo kandilo, jer je nesrećna žena bila pobožna i često ga je palila!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u sredu oko 16 sati u ulici Zage Malivuk u beogradsko­m naselju Krnjača, u opštini Palilula. Požar je izbio u kući u kojoj je živela sa sinom, ali je u trenutku nesreće bila sama.

- Stefaniju su pronašli potpuno ugljenisan­u u fotelji, a ceo stan sa svim stvarima je izgoreo! Uopšte nam nije jasno kako, jadna, nije uspela da pobegne! Kada su došli vatrogasci, ceo stan je bio u plamenu, a nju su pronašli u sedećem položaju ispred televizora. Sumnja se da je zaspala, a da se od dima ošamutila ili ugušila. Plamen je posle toga zahvatio celu kuću.

Priča se da je uzrok požara kandilo. Ona je celog života bila posvećena Crkvi - navodi jedna od komšinica iz naselja, koja je želela da ostane anonimna. Prema njenim rečima, sin, star oko 50 godina, u trenutku nesreće bio je u komšinicin­oj kući, koja je tik uz kuću njegove majke.

- Stefanijin sin je živeo sa njom, ali je čas bio kod nje, čas kod komšinice, sa kojom se druži. Bio je tamo, pa je osetio dim. Otrčao je do svoje kuće, a zatim je u panici otišao kod komšija i vikao: „Zovite vatrogasce“. Izašli smo i videli dim, a ubrzo su stigli vatrogasci - kaže naša sagovornic­a.

Komšije za Stefaniju imaju samo reči hvale i kažu da je bila domaćica za primer.

- Njen suprug Veljko je preminuo pre četiri godine. Iako je imala 86 godina, niko to ne bi rekao, jer je bila veoma pokretljiv­a, družila se s komšilukom. Predivna žena i domaćica. Nije bila zaposlena. Ne mogu da verujem da je više nema, svakog dana je prolazila pored moje kuće. Poslednji put sam je videla dan pre tragedije. Sedela je u dvorištu kod komšija, pili su kafu. Još nam nije jasno kako nije uspela da pobegne! Tuga velika - navodi komšinica.

Ekipa „Alo!“je bila na licu mesta i zatekla uništenu kuću. Uzrok požara još nije zvanično utvrđen.

Sumnja se

je zaspala da

se ugušila i da pre nego što je vatra podivljala

 ??  ?? Vatrena stihija progutala u
nekoliko trenutaka kuću stradale
Stefanije
Vatrena stihija progutala u nekoliko trenutaka kuću stradale Stefanije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia