Alo!

Vanredna kolumna

-

To bi uradio samo lud čovek!

Iz vedra neba, ničim izazvano, grunula fudbalska zavera iz Pariza. Iako sve znam i čitam događaje u sekundi kada se i dese, priznajem, ovaj put da sam total zbunjen. Nabacaću „zbunjenost“odmah.

P ostupak je pokrenulo francusko tužilaštvo? Dobro, kao i svako tužilaštvo, postupke pokreće za bitnije političke događaje isključivo po zadatku politike i naloga službe. Ako je tako, a tako je, jer ovo je klasičan politički udar uvijen u „fudbal“, pitam se zašto bi Makron napao Crvenu zvezdu?!

P ritom, osramotio i žrtvovao francuski fudbalski državno-udbaški projekat za osvajanje neosvojive

Lige šampiona - zvani PSŽ? Međutim, veštom oku ne mogu promaći još dve filigransk­e fore. Prvo, PSŽ je „nevin“u startu plasirane priče, jer nije utakmica nameštena. Drugo samo proizilazi iz prvog, misteriozn­i „Zvezdin čelnik“nije namestio utakmicu, nego je samo navodno pokušao da izvesni i sigurni poraz pretoči u korist za svoj džep?!

Dakle, u startu je rečeno iz francuske službe umetnički nazvane „tužilaštvo“da utakmica nije nameštena, da su zapravo nevini i PSŽ, ali i sama Zvezda, da čak niko ništa i nije uradio, nego je sledeća stvar i jedina ona u pitanju NEKO je hteo da ZARADI na porazu Zvezde. To je jedina stavka. Ja sam Milovanu Jovanoviću u kafiću, sat pre utakmice, rekao da će nas „natrpati PSŽ, a ako nam daju dva gola na početku, biće petarda“. Na osnovu kvaliteta i juriće golrazliku zbog poraza na „Enfildu“u prvom kolu, a i zato što je Zvezda remizirala, pa će je, nažalost, shvatiti ozbiljno. Dakle, taj neko misterioza­n u Zvezdi zna fudbal i samo je išao tom logikom.

M eđutim, imamo tu nekoliko vrteškipro­blema?! Ko to u Zvezdi ima pare da odigra milionsku igru, drugo, ko bi se u Zvezdi usudio na tako nešto, treće, u Zvezdi postoji samo jedan čovek, a to je Terza. Četvrto, Terza se to ne bi usudio. Peto, ni Terza nije važan. A da ne pričam druge stvari... Da skratim, nema tog majčinog sina u Zvezdi koji bi to uradio. Osim ako je lud.

N ejasno je i koja je tehnika zavere bila zamišljena? Šta, da uplati pet miliona ili zaradi pet miliona? Prvo, niko ne prima iznos od pet miliona, znači, trebalo bi mu da prevari 500 kladionica sa svuda raspoređen­ih 10.000 evra. To je nemoguće.

D rugo, da zaradi pet miliona? Ne razumem. Na tako malu kvotu morao bi da ubaci hiljade evra u hiljade kladionica. Treće, zanimljivo, nejasno je da li je hteo da naplati samo Zvezdin poraz ili je proročki pogađao pet razlike. E, to već menja stvar!

 ??  ?? Piše: Dejan Anđus, kolumnista
Piše: Dejan Anđus, kolumnista

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia