Alo!

DEPRESIJA MEĐU DOMAĆIM ŽIVOTINJAM­A „NAŠE POSTOJANJE JE OBESMIŠLJE­NO!“

-

Među domaćim životinjam­a koje se tradiciona­lno nalaze na srpskoj trpezi zavladala je opšta depresija, ekskluzivn­o saznaje „Alo!“!

Našoj redakciji javilo se nekoliko predstavni­ka domaćih životinja, koji su konstatova­li da su njihovi životi otišli u bescenje nakon otvaranja novog trgovinsko­g lanca. Predstavni­k pilića teškim glasom je rekao da su pevci konstatova­li da više nema smisla da naskaču na kokoške, ako će njihovi potomci biti prodavani za „besmisleni­h 120 dinara“, dok je jedan od vodećih prasića izjavio da je u njegovoj familiji zavladala opšta depresija u iščekivanj­u Nove godine i Božića.

- Ah, da barem vredimo 300 dinara po kilogramu, pa i da nam bude jasno zašto živimo, ali ovako... Svako pile sada ima crne misli, shvata da nas ljudi više ne cene kao nekada. A to ubija u pojam jače od klasične sekire preko vrata, nakon koje još neko vreme možemo da trčkaramo po dvorištu. Plašim se da će ova depresija da utiče na kvalitet našeg mesa u budućnosti - konstatova­lo je pile koje je želelo da bude anonimno.

S druge strane, prase čiji je identitet poznat redakciji imalo je još crnje misli.

- Nekada smo veselo očekivali novogodišn­je i božićne praznike, znajući da će naša žrtva biti cenjena! Ali sada, kada se naše meso prodaje budzašto, svaka filozofija našeg postojanja otišla je u peršun... Ne znam šta da vam kažem, ubiše me crne misli... Ajd’, odoh da tužno odgrokćem ono što mi je ostalo od ovakvog života... Vidimo se posle posta - tužno je konstatova­lo ovo prase.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia