Hvala bogu „Super, samo šišajte. Pozdrav“, napisao je on na Fejsbuk profilu što je Berberin opet u zatvoru!

Alo! - - HRONIKA - Piše: NIKOLINA MARIĆ nikolina.marić@alo.rs

,,Hvala bogu da je Berberin iza rešetaka, jer konačno možemo da odahnemo”, počinje priču za ,,Alo!” meštanin Malče nadomak Niša nakon što je uhapšen njegov komšija Ninoslav Jovanović (45), koga prati nadimak Malčanski Berberin otkad je 2006. osuđen na 15 godina zatvora zbog silovanja jedne devojčice i pokušaja silovanja druge, koje je prethodno ošišao.

Jovanović je sada uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo proganjanja, nakon što je sa svog profila na društvenoj mreži Fejsbuk slao poruke većem broju žena u kojima ih je proganjao, tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu. Jovanovićev komšija kaže da su po Ninoslavljevom izlasku iz zatvora početkom januara ove godine u Malči zavladali nemir i zabrinutost.

- Čitav ženski pol u našem mestu bio je uplašen, nakon što je Ninoslav izašao iz zatvora. Svi smo postali obazriviji, a ja sam svakog dana ženu pratio na posao i išao po nju, jer sam se plašio da može da je napadne. Znam mu oca i on je divan čovek, ne znam kako je Ninoslav postao takav manijak - uverava meštanin Malče, dok jedna Jovanovićeva komšinica konstatuje da je nakon izlaska iz zatvora postao povučen.

- Kada je bio mlađi, bio je fin momak. Potiče iz mirne, radničke porodice i ima mlađeg brata. Ne znam šta mu se desilo da počini te zločine. Otkad je izašao iz zatvora, slabo smo ga viđali, a onda smo shvatili da sve vreme provodi na internetu - rekla je komšinica.

Po izlasku iz zatvora, on se oženio i zaposlio u jednom komunalnom preduzeću.

Jovanoviću je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Jovanović je preko Fejsbuka slao bizarne poruke grupama koje se bave prikupljanjem kose uz jezive komentare kako treba tako ošišati još žena.

- Super, samo šišajte. Pozdrav - napisao je on. Ispod ovog utiska, dodao je i komentar: „Imam dosta prijateljica koje bi sekle, a ne znaju“. Vrhunac je komentar videosnimka kojim Jovanović kao da opisuje svoju filozofiju odnosa sa ženama: „Ćao, tako ih sve treba šišati“.

Jovanovićevo iživljavanje nad dve devojčice 2005, kakvo nije zabeleženo u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini, meštani Malče nikako ne mogu da zaborave. Ta zlodela počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja. Zbog toga su mnogi verovali da će zločin lako ponoviti. Tog jula 2005, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi, krenuo je u potragu za maloletnicama da bi se nad njima seksualno iživljavao. Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Ocena neuropsihijatra veštaca na suđenju bila je nedvosmislena - postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

Jovanović je uhapšen zbog sumnje da je većem broju žena preko Fejsbuka slao

poruke u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju

isečenu kosu ili da ih ošiša za novčanu

nadoknadu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.