MOŽDA MI JE SIN UBIJEN ZBOG KOKAINA

Alo! - - HRONIKA -

„Za istinu se borimo 14 godina, da se skine ljaga sa imena naše dece, koja su poginula u vojnom objektu „Karaš“na Topčideru u Beogradu, gde su bili na straži“, kaže Janko Jakovljević, otac gardiste Dragana Jakovljevića. Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine oko devet ujutru u vojnom objektu „Karaš“na Topčideru.

Janko navodi da mu je sve u vezi sa slučajem ubistva Dragana i Dražena Milovanovića odavno jasno i da se porodice svim pravnim sredstvima bore da dokažu da su njihova deca ubijena, a ne, kako je onda predstavljeno, da je jedan ubio drugog, pa izvršio samoubistvo.

- Ranije nam je obećana pomoć i taman kada smo pomislili da se ništa ne dešava, eto novog svedoka, koji tvrdi da su naša deca ubijena zbog droge. To potvrđuju našu ranije iznetu tvrdnju da su deca ubijena. Uz pomoć naših pravnika smo saznali da se u tu i u to vreme svašta dešavalo. Nas samo jedno zanima, a to je da dočekamo da se istina utvrdi i da se skine ljaga sa imena naše dece kratko je rekao Janko, otac gardiste Dragana Jakovljevića.

Bivši oficir vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao je iskaz u tužilaštvu da su dvojica gardista, Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović, ubijeni zbog tone i po kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

- Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje ka EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište „Karaš“na Topčideru - kaže sagovornik.

Kako je ispričao oficir u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa tim slučajem, o čijim je detaljima svedočio u tužilaštvu. Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se Vojska ne bi kompromitovala u javnosti. Međutim, Jakovljević i Milovanović su, navodno, kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će ih razotkriti, rešili da ih likvidiraju. E. S.

Dragan Jakovljević

Janko Jakovljević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.