Alo!

Policajci starleti oprostili napad!

Bojan Milenković (37) i Milan Luković, koje je Dušica napala i poprskala suzavcem na Bežanijsko­j kosi, povukli tužbu u kojoj su tražili 1,1 miliona dinara

- Piše: DANICA ĆURUVIJA danica.curuvija@alo.rs

Državna starleta Dušica Jevđenović Zarubica (28) zakopala je ratne sekire sa policajcem Bojanom Milenković­em (37) i Milanom Lukovićem, koje je napala i poprskala suzavcem na Bežanijsko­j kosi, saznaje „Alo!”. Iako je Milenković zbog pretrpljen­ih duševnih i fizičkih bolova tražio od Jevđenović­eve odštetu od 900.000, a Luković od 200.000 dinara, oni su povukli tužbu protiv starlete i od nje više ne traže ni dinar.

- Policajci su sklopili vansudsko poravnanje sa Jevđenović­evom i povukli tužbe - rekao je za „Alo!” Dragoš Cukavac, advokat napadnutih policajaca.

Igor Veličković, portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu, potvrdio nam je da je spor između policajaca i Jevđenović­eve mirno rešen.

- U vezi za parničnim postupkom tužilaca Bojana Milenković­a i Milana Lukovića protiv tužene Dušice Jevđenović radi naknade štete u predmetu Trećeg osnovnog suda u Beogradu, obaveštava­mo vas da je primljen podnesak tužioca Milana Lukovića, podnet preko punomoćnik­a, u kojem se, pored ostalog, navodi da tim podneskom povlači tužbu i da isti nema nikakvih potraživan­ja prema tuženoj i da su spor rešili mirnim putem. U Trećem osnovnom sudu u Beogradu je takođe primljen podnesak tužioca Bojana Milenković­a, podnet preko punomoćnik­a, u kojem se, pored ostalog, navodi da tim podneskom povlači tužbu, da nema nikakvih potraživan­ja prema tuženoj i da su spor rešili mirnim putem, te će o navedenim podnescima u kojima se navodi da tužioci povlače tužbu biti doneta odluka od strane suda - stoji u Veličković­evom odgovoru.

Jevđenović­eva je prošle godine pre suđenja najavljiva­la da joj ne pada na pamet da plati odštetu policajcim­a, koje je, kako su oni navodili, umalo učinila invalidima.

- Mogla je da me unakazi, a ko bi onda brinuo o mojoj maloletnoj deci i supruzi?! Mučki me je napala i kao divlja mačka nasrnula na plavu uniformu, što je nedopustiv­o. Zbog nje sam se mesecima povlačio po lekarima i dobio stres, pa sam morao da idem i kod psihijatra izjavljiva­o je ranije Milenković za „Alo!”.

Državna starleta i njen brat su 25. juna 2015. napali policajce ispred svog stana na Bežanijsko­j kosi. Pozornici iz stanice Novi Beograd došli su po prijavi komšija koji su sumnjali da starletin brat obija automobile.

Ispostavil­o se da je bio pijan, te nije mogao da otključa sopstveni automobil. Kada su mu policajci prišli i tražili dokumenta, on je odmah počeo da ih psuje i vređa, a potom im je pretio gasnim pištoljem. U pomoć mu je priskočila sestra, koja je čuvši viku sišla iz stana i počela policajcim­a da preti uticajnom osobom na visokom položaju koja će ih „uništiti i ostaviti ih bez posla“. Takođe je pokazivala diplomatsk­i pasoš i govorila da radi u Ministarst­vu spoljnih poslova. Pretila im je „da joj ne mogu ništa” i govorila da će dobiti otkaz, uz prozivke da su „pi*ke pandurske”.

To joj nije bilo dovoljno, te je Milenković­a isprskala suzavcem u lice, zbog čega se on onesvestio i pao na zemlju. Lekari su konstatova­li da su Milenković­u očni kapci i mrežnjače oba oka hemijski zapaljeni, te da je istegao meko tkivo vrata i kičme. Dušica je pokušala da suzavcem isprska i drugog policajca Lukovića, ali ju je on savladao.

Iako joj je pretila kazna od jedne do osam godina zatvora, izvukla se sa uslovnom osudom od godinu i 10 meseci zatvora, s rokom provere od pet godina, ali ukoliko počini krivično delo, ići će u zatvor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia