Alo!

PAMTIĆEMO TVOOJE NASMEJANE OČI!

DRAVIĆEVA PREMINULA U 79. GODINI OPROŠTAJ OD DIVE SRPSKOG GLUMIŠTA

- Piše: KATARINA LAZAREVIĆ katarina.lazarevic@alo.rs

Smrt Milene Dravić veliki je udarac za srpsku kinematogr­afiju, ali i za svakog čoveka koji je pogledao makar jedan njen film. Žena posebne energije, milog lica i nasmejanih očiju bila je primer prave dame i velike glumice. Uvek je bila velika podrška svojim kolegama i davala im je snagu i dobronamer­ne savete i pružala veliku podršku. Ostavila je poseban pečat u filmovima, a svojom savršenom glumom mogla je da probudi najdublje emocije, ali i da uvek izmami iskren osmeh publici. Najpoznati­ja je bila po rolama u filmovima „Prekobrojn­a“, „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, „Kozara“, „Nije lako sa muškarcima“, „Rad na određeno vreme“. Poznata je i kao čuvena učiteljica u seriji „Priče iz Nepričave“, kao i po kultnoj porodičnoj seriji „Policajac sa Petlovog brda“. Kolege i prijatelji prisećaju se samo najlepših trenutaka provedenih sa njom i njenim suprugom Draganom Nikolićem, koji je bio ljubav Mileninog života. Sa Draganom je u braku bila u 43 godine. Nažalost, nisu mogli da imaju naslednike, ali su bili veoma humani i puno su pomagali bolesnoj i siromašnoj deci.

Naši glumci još ne mogu da veruju da nas je napustila glumačka legenda, a za „Alo!“su podelili najlepše uspomene na Milenu. Glumica Ceca Bojković sa Milenom je igrala u mnogo filmova i veoma joj je teško da prihvati njen odlazak.

- Još sam u šoku, ne mogu da dođem sebi jer je Milena bila divna osoba, prijatelj i kolega. Ne postoji osoba koja je nije volela. Osim što je igrala puno u filmovima, ona je bila i odlična pozorišna glumica. Još se nismo pošteno oprostili od Pece Ejdusa, a ode i Milena. Ovo je velika tuga, sa njom je stvarno završena jedna glumačka epoha, veliki je ovo gubitak - kaže Ceca za „Alo!“i dodaje da je Dravićevu poslednji put videla kada je Nataša Niniković dobila nagradu „Žanka Stokić“. - Videle smo se ove godine kada je Nataša dobila nagradu „Žanka Stokić“, tada je bila veoma pokretna i vesela, nisam ni mogla da pretpostav­im da će nas napustiti tako brzo, veoma sam tužna - kaže Ceca.

Gorica Popović za „Alo!“ističe da je veoma ponosna što je poznavala takvu ženu i da je ovo veoma tužan dan za Srbiju.

- Kada je Dragan umro, ona se razbolela, nije bila dobro, ali kada sam je poslednji put videla, bila je nasmejana i zračila je. Došla je posle jedne naše predstave u garderobu da nam čestita, a ja nisam mogla da sakrijem oduševljen­je što je sa nama - kaže Gorica i ističe da je Milena bila neponovlji­va.

- Mogla je sve da igra, bila je jedna od naših najboljih glumica, niko joj nije bio ravan. Zračila je uvek nekom lepom energijom i znala je da

Glumačka legenda Milena Dravić umrla je u 79. godini, posle duge bolesti, u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska dane kosa, gde je provela svoje poslednje

se našali i svima izmami osmeh na lice. Ona je bila stub naše kinematogr­afije, koji se sada srušio - zaključuje tužno Gorica.

Voja Brajović napominje da smo izgubili glumicu koja spada u red najznačajn­ijih umetnika jedne epohe.

- Ne mogu da verujem da nas je napustila. Bila je veoma voljena, ona i Dragan su bili dve najvoljeni­je osobe u našoj profesiji. Milena je bila naša radost, a sada je žalost - kaže Voja.

Mitar Mirić, nekadašnji gradski sekretar za kulturu, inače veliki Milenin prijatelj, prisetio se njihovih druženja.

- Dugo sam je poznavao, bila je divna žena. Ona i Dragan su imali skladan i lep brak i teško je podnela njegovu smrt - kaže slomljeni Mitar.

 ??  ??
 ??  ?? Na večeri sa Hičkokom Milena sa Petrom Kraljem U Gaginom
zagrljaju
Na večeri sa Hičkokom Milena sa Petrom Kraljem U Gaginom zagrljaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia