Alo!

Majko, nađi mi muža ili si mrtva!

Gordana Petrović (62) osumnjičen­a je za brutalno ubistvo svoje majke Nadežde (80), navodno zbog vlaške magije. Posle zločina je pobegla kod komšije, a zatim sve priznala

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Htela da se uda, pa digla ruku na majku jer joj nije našla đuvegiju!

- Gordanu sam viđala poslednjih meseci, bila je u teškom psihičkom stanju i plakala je često! U suzama je ponavljala: „Nekome će pasti glava!“, ali niko je nije ozbiljno shvatao. Žalila se da ju je ćerka maltretira­la. Kod majke je došla pre nekoliko meseci i tražila da joj nađe muža! - priča za „Alo!” meštanka sela Kočetin, gde je uhapšena Gordana Petrović (62) zbog sumnje da je brutalno ubila majku Nadeždu (80), koja se, navodno, bavila vlaškom magijom!

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u nedelju ujutru, kada je jedan meštanin Kočetina pronašao Nadeždino nago telo pored puta. Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, starica je pronađena sa krvavom glavom, a sumnja se da je čak zadavljena. Za brutalni zločin se sumnjiči njena ćerka Gordana, koja je u policiji priznala zločin.

- Gordana je majku polila benzinom, htela je da je zapali! Nesrećna starica je istrčala iz kuće, ali je Gordana uspela da je stigne. Pretpostav­lja se da je starica prvo izudarana, pa zadavljena. Meštani pričaju da su njih dve bile u lošim odnosima. Gordana je govorila svima da joj se majka bavi vlaškom magijom. Bila je kivna na nju zbog toga. Telo je pronašao komšija na seoskom putu, dok su u njihovoj kući zatečene spaljene stvari, što ukazuje na to da je Gordana pokušala da zapali majku još u kući - navodi naš sagovornik.

Komšije pričaju da je Gordana maltretira­la staricu, ali njena poznanica tvrdi da je i ona sama bila žrtva svoje ćerke.

- Gordanu dugo nisam vi- đala. Živela je u Petrovcu na Mlavi, a pre nekoliko meseci je došla kod Nadežde. Bila je veoma čudna! Videlo se da je u teškom stanju. U suzama je ponavljala „da će nekome pasti glava“. Stalno je nekuda žurila i bila rasejana. Žalila se da je njena vanbračna ćerka, koja živi u Petrovcu na Mlavi, tuče i maltretira. Izgleda da je i sama bila žrtva nasilja! Ljudi su joj govorili da ide u Centar za socijalni rad, ali je nju više interesova­la udaja - kaže Gordanina poznanica i dodaje:

da joj majka nađe muža. Htela je pošto-poto da se uda, valjda zbog novca… Ima troje dece u Petrovcu na Mlavi, koja su kod njenog bivšeg partnera. Svi smo videli da joj nije dobro. Meštani su čak predlagali njihovom rođaku da obiđe Gordanu i Nadeždu, govoreći „da tu nešto nije kako treba“. On je otišao kod njih, ali ne znam šta je tamo zatekao - ispričala nam je žena iz Kočetina koja je poznavala Gordanu.

Kao motiv ubistva mnogi pominju vlašku magiju, ali Gordanina poznanica to negira.

- Ma kakvi, to su samo tračevi! Pričalo se da se Nadežda time bavi, ali ja u to ne verujem! Nadežda je bila dobra, poštena i vredna žena. Poznavala sam je veoma dobro - tvrdi naša sagovornic­a.

Gordani Petrović je određeno zadržavanj­e do 48 sati, dok je Nadeždino telo prebačeno na obdukciju kako bi se utvrdio tačan

uzrok smrti.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia