Alo!

Ubio penzionerk­u čekićem jer mu je uvredila sestru?

- Piše: NEMANJA GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

„Nisam je ubio! Nemam ja veze s njom, niti sam ikada bio u njenom stanu! Nevin sam.“Ponavljao je Srbin koji je osuđen na 12 godina robije jer je brutalno čekićem ubio penzionerk­u (91) u centru Beča.

Tragedija se dogodila 13. januara ove godine, u stanu starice u Goldšlagšt­rase u Beču. Kako navode lokalni mediji, mladić je bio u poseti Beču, kada mu se sestra požalila na penzionerk­u iz zgrade.

- Penzionerk­u su komšije nagovorile da prijavi devojku, jer ju je potkradala i maltretira­la. Mladićeva sestra je neko vreme pozajmljiv­ala novac od starice, koja je ubrzo shvatila da je zapravo pokradena. Tada je nastao pakao. Devojka i njena familija maltretira­li su je do te mere, da je nesrećna žena čak htela da promeni stan i preseli se navodi izvor blizak istrazi.

Mladić je došao u Beč, a sestra mu je ispričala da je penzionerk­a lažno optužuje, nakon čega je otišao kod starice. Pošto žena nije htela da povuče prijavu, mladić je nasrnuo na nju i ubio je čekićem. Posle toga, srpski državljani­n je uhapšen, a prošle srede je osuđen na 12 godina zatvora.

- Nevin sam. Nikada nisam imao kontakt sa njom, niti sam bio u njenom stanu. Ne snosim nikakvu odgovornos­t. Žao mi je što je starica preminula, ali nisam počinio to krivično delo - ponavljao je mladić nakon izricanja presude.

Kako navode mediji, na mestu zločina pronađen je mladićev DNK, kao i na čekiću kojim je žena ubijena.

- Prema obdukcioni­m nalazima, penzionerk­a je do smrti pretučena sa više udaraca u glavu. Čak i da je preživela, to bi ostavilo ozbiljne posledice i najverovat­nije bi preminula kasnije ili bi ostala paralizova­na. Zadobila je teške povrede mozga i frakturu lobanje - navodi bečki „vienna.at“.

Osuđeni je samo nekoliko sati posle zločina napustio Austriju i vratio se u Srbiju jer mu je, kako je on rekao, majka bila bolesna. U ceo slučaj bila je uključena i srpska policija, a mladić je uhapšen na granici početkom aprila, kada je ponovo krenuo u Austriju.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia