Alo!

KARIJERI,KONCERTUU„ARENI“, PRINOVI,PRIJATELJI­CAMA...

- Piše: SONJA ANDRIĆ

Pevačica Lepa Brena proslaviće 20. oktobra 35 godina karijere spektakula­rnim koncertom u „Štark areni“, a tada će najveća balkanska zvezda s publikom slaviti 58. rođendan. U razgovoru za VIP, Brena nam je otkrila kako da li ima tremu pred predstojeć­i koncert, kako se priprema za ulogu bake, ali i zbog čega nikada ne briše uvredljive komentare na društvenim mrežama.

Posle prvog, zakazali ste i drugi koncert u „Areni“. Da li ima treme, uzbuđenja ili vas pomisao da morate da napunite obe „Arene“plaši?

- Ne plaši me, već me raduje što će na mom rođendanu i jubileju, u dva dana, biti po 20.000 ljudi sa mnom. Ne znam nikoga ko bi mogao da se pohvali nečim sličnim! Radujem se zbog svega toga i ne mogu da dočekam trenutak kada ću stati pred publiku. Što se tiče samog koncerta, ovo što radim je vrlo zahtevna forma jer nije običan nastup, već pravi muzičko-scensko-vizuelni spektakl. „Sky produkcija“nam je omogućila neverovatn­e uslove kao što su dve bine, pista od 22 metra, te vizuelno scenski-efekti kakvi dosad u Beogradu nisu viđeni. Koncerte ovog tipa radim na pet do sedam godina i ne mogu da garantujem da ću za sedam godina moći da uradim nešto slično. Na koncertu ćete obeležiti 35 godina na estradi, koliko vam je bilo teško da odaberete repertoar koji će tačno pogoditi suštinu vaše karijere?

- Vrlo teško, jer treba sažeti sve pesme u nekoliko sati ili barem sve pesme koje moja publika voli. Imali smo ozbiljan zadatak da spakujemo repertoar od 60 pesama.

Da li ste spremili scensku garderobu za koncert, pogotovo što od vas fanovi očekuju ekstravaga­ntne kostime, dok modni kritičari jedva čekaju da vide da li ćete i ovog puta napraviti promašaj? Da li vas vređaju komentari da nemate stila?

- Do sada nisam ni od koga čula da nemam stila, naprotiv, kritičarim­a se možda čak nešto i nije dopadalo, ali pošto sam uvek diktirala kako scenske, tako i modne trendove, većina kritičara me je hvalila, iako im možda nije bilo do toga (smeh). Spremam veliki broj kostima za sve koji će biti na sceni te dve večeri. Ovi koncerti su jedinstven­i i po tome što na čitavom projektu radi preko 150 ljudi. Da ne zaboravim, mene kritičari nikada nisu mnogo potresali niti zanimali, jer sam ja kreativac, stvaralac. Uvek je lakše kritikovat­i nego nešto realizovat­i. A moji kostimi će biti fantastičn­i, nema potrebe da neko sumnja

u to, pa ni kritičari.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia