Alo!

Ako izbace Zvezdu, krećemo od nule!

PREDSEDNIK NAPOLIJA DE LAURENTIS IMA KOMIČAN PREDLOG Verovatno besan što je izgubio dva boda u Beogradu, gazda Napolitana­ca već baja šta da se radi ako srpski klub bude izbačen iz Lige šampiona

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Smehoteka oko navodnog nameštanja meča Pari Sen Žermen - Crvena zvezda (6:1) se nastavlja. Javljaju se ljudi, koji bi, poput čopora gladnih vukova, da izbace srpski tim iz Lige šampiona i profitiraj­u, svako na svoj način.

Jedan od njih je i Aurelio de Laurentis, kontroverz­ni gazda Napolija, komedijaš, koji je neretko u svađi s kim stigne. Pošto njegov Napoli nije mogao do gola u Beogradu, može se reći da je mogao da ostane i bez tog boda (0:0) u okviru prvog kola grupe C, sada je našao da naliva priču na izbacivanj­e Zvezde.

On smatra da bi trebalo poništiti rezultate grupe i krenuti ispočetka. Kako i ne bi, kada je izgubio dva boda u Beogradu koje je već bio upisao pre utakmice, potcenjuju­ći srpskog prvaka, uostalom, kao što je to uradio i njegov trener Karlo Ančeloti.

- Ništa nije zvanično, ali je sve moguće. Kako da reagujemo kada znamo istoriju klađenja? U slučaju izbacivanj­a Zvezde iz Evrope, trebalo bi da takmičenje u našoj grupi krene od nule, između nas, Liverpula i Pari Sen Žermena, pa da ponovo krenemo da osvajamo bodove - reče De Laurentis.

Videćemo čija će na kraju biti poslednja i ko će se smejati, ali najblaže rečeno, suptilno potenciran­je De Laurentisa da se izbace crvenobeli iz Lige šampiona jeste bezobrazno.

Inače, čisto informacij­e radi, pomenuti gospodin je, izlazeći sa „Marakane“posle remija sa Zvezdom, ušao u džip. Na molbu srpskih novinara da prokomenta­riše utakmicu, De Laurentis se poneo tako bahato, da je sedmu silu pogledao toliko nezaintere­sovano, možda je ružno tako reći, kako bi naš narod rekao, „kao krava mrtvo tele“. Ako je i od De Laurentisa, mnogo je.

Na kraju, malo sarkazma nije na odmet - možda bi trebalo i Pari Sen Žermen da izbace jer su možda Nejmar i drugovi „namerno“dali Zvezdi šest komada, pa da Napoli bude siguran učesnik osmine finala Lige šampiona?

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia