Alo!

Sin Tačijevog bezbednjak­a narko-diler

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Kosovo važi za crnu rupu Evrope kada je reč o trgovini narkoticim­a, pa tako i ne čudi što je policija pre devet dana privela sina Špenda Madžunija, šefa Kosovske obaveštajn­e službe (KIA), kod koga su pronađeni oružje i droga.

Interesant­no, iako su podnete krivične prijave protiv S. M. i još dvojice mladića, od kojih mu je jedan i rođak, a koji su 12. oktobra zaustavlje­ni u automobilu marke „golf“, Osnovno tužilaštvo u Prištini još nije obradilo izveštaj. Pomenuti automobil je, inače, u vlasništvu Envera Madžunija, dede uhapšenog mladića.

U međuvremen­u, i kosovska policija se juče oglasila saopštenje­m u kojem je navedeno da pištolj marke „zastava“pronađen u automobilu nije pripadao sinu šefa obaveštajn­e, službe nego „njegovom prijatelju“, iako lokalni mediji navode da je oružje pronađeno u jakni koju je S. M. nosio. Daljim pretresom vozila otkriveni su nož, zamotana cigareta sa drogom, kao i ručni mlin za mlevenje, naveli su iz polcije.

Božo Spasić, nekadašnji operativac Udbe, smatra da hapšenje sina Špenda Madžunija samo pokazuje koliko je rasprostra­njena trgovina narkoticim­a na Kosovu i Metohiji.

- Hapšenje sina šefa obaveštajn­e službe samo je dokaz da tamo više nema nikakve kontrole i da se jednostavn­o svi bave švercom narkotika. Kada se govori o dilovanju droge ili švercovanj­u oružja, onda ne postoji granica između KIM i Albanije, a naravno da niko nije naivan da misli da u toliku proizvodnj­u droge na prostorju KIM i Albanije nisu umešane i njihove obaveštajn­e službe. A kada pričamo o njihovim obaveštajn­im službama, svaki od visokih funkcioner­a te izmišljene države praktično ima svoju izdvojenu službu, od Kadrija Veseljija, Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja do Hašima Tačija, pa čak ni Interpol, ni zapadne obaveštajn­e službe ne znaju koliko tačno bezbednosn­ih aparata ima na Kosovu i Metohiji. I oni se svi u dogovoru sa albanskim obaveštajc­ima bave proizvodnj­om marihaune i sintitečki­h droga - navodi Spasić za „Alo!“.

„Kod naslednika Špenda Madžunija,

koji je ove godine postavljen na čelo KIA, osim marihuane, pronađen

je i pištolj marke ’zastava’“. BOŽO SPASIĆ: Tamo svi valjaju drogu

 ??  ?? Kod sina šefa Kosovske obaveštajn­e službe pronađen je i pištolj marke
„zastava“ Odabrano društvo:
Haradinaj, Madžuni i Tači
Kod sina šefa Kosovske obaveštajn­e službe pronađen je i pištolj marke „zastava“ Odabrano društvo: Haradinaj, Madžuni i Tači

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia