Alo!

Igor umro nakon pada u bazen

-

Igor Bogosavlje­vić (38) iz Užica, koji je pre šest dana iznenada potonuo ispod površine vode na gradskom bazenu, preminuo je u Beogradu nakon višednevno­g pokušaja lekara da mu stabilizuj­u zdravstven­o stanje. Igor je sa svojim prijatelji­ma u nedelju otišao na bazen, koji se nalazi u naselju Carina. Oko 11 sati ušao je u vodu i plivao, a zatim je iznenada potonuo. Međutim, postoji i verzija da je sedeo na ivici bazena i da je odjednom pao u vodu iz koje nije izronio.

- Izvučen je iz vode i prebačen u užičku bolnicu, a zatim je transporto­van

za Beograd. Lekari su se šest dana borili za njegov život, ali nisu uspeli - kaže za „Alo!“izvor iz Užica koji je upućen u detalje istrage.

Tokom istrage policija će pokušati da utvrdi da li je na bazenu u trenutku nesreće bilo dovoljno spasioca i da li su oni adekvatno reagovali.

- Kupača nije bilo mnogo, a na

bazenu bila su dva spasioca. Proveravam­o da li je po sistematiz­aciji i pravilnici­ma to dovoljan broj spasilaca - kaže naš sagovornik.

Igor je voleo da pliva i često je s prijatelji­ma išao na bazen. Njegovi drugovi kažu da je bio u kondiciji i da je poznavao više plivačkih disciplina.

Povodom tragičnog događaja, saopštenje­m za javnost oglasila se i gradska samouprava Užica, koja je porodici nastradalo­g izrazila saučešće i nadležne organe pozvala da ispitaju celi događaj.

- Uvereni smo da će nadležni organi u najkraćem roku utvrditi sve okolnosti i uzroke ove tragedije. U tom postupku imaće svu našu pomoć i podršku. Ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivične ili neke druge odgovornos­ti bilo kojeg lica, grad će preduzeti sve zakonske mere u sklopu svojih ovlašćenja i o tome ćemo obavestiti javnost, navodi se u saopštenju. B. A.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia