Alo!

Pljuju najblistav­iju srpsku pobedu!

U vreme kada Srbija slavi trijumf u Prvom svetskom ratu, u Hrvatskoj zakazana premijera sramnog filma kojim pokušavaju da promene istoriju

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Hrvati ponovo pokušavaju da razbuktaju sukobe na Balkanu, a Srbe po ko zna koji put žele da predstave u najgorem mogućem svetlu. Pošto im ni istorija ne ide u prilog, odlučili su da je malo promene, te je Jakov Sedlar, čuven po skandalozn­om filmu o Jasenovcu, snimio novi dokumentar­ni film „Sto godina srbijansko­g terora u Hrvatskoj (Od Karađorđev­ića i Pribičević­a do Vučića i Pupovca)”.

Ovo sramotno ostvarenje će biti premijerno prikazano 9. 10. i 11. novembra u Zagrebu, Splitu i Zadru, baš u vreme velike proslave pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu i velikih manevara Vojske Srbije, koji će biti održani u tu čast. Autor ovog skandalozn­og dela najavio je da će film biti prikazivan i u Americi i Kanadi, a biće dostupan i na DVD-U.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, navodi za „Alo!” da ovo nije ništa iznenađuju­će kada je o Sedlaru reč i ističe da se u Hrvatskoj sprovodi kompletna revizija istorije dvadesetog veka.

- Mislim da je Jakov Sedlar jedan od glavnih revizionis­ta istorije dvadesetog veka u Hrvatskoj. Svima je dobro poznat njegov skandalozn­i i sramni film o Jasenovcu, u kojem je izneo tezu da je najveća fabrika smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu bila sabirni radni centar, gde su se zatvorenic­i, odnosno logoraši, bavili sportom i gledali pozorišne predstave - kazao je on i dodao da ovakav film nije neočekivan, kada se radi o Sedlaru.

- Ono što je opasno i što je strašno jeste činjenica da njega podržavaju i relevantne institucij­e u Hrvatskoj. On je prošle godine dobio nagradu grada Zagreba za film, a postao je i savetnik rektora Zagrebačko­g univerzite­ta za kulturu. Ovo je samo jedna u nizu činjenica i dokaza da se u Hrvatskoj sprovodi kompletna revizija istorije, pre svega dvadesetog­a veka, gde se artikuliše lažna i besmislena teza da su Srbija i srpski narod bili okupatori, a da su Hrvati bili oslobodioc­i koje su Beograd i Srbija diskrimini­sali - istakao je Linta i dodao:

- Što se tiče datuma promocije ovog skandalozn­og filma, verujem da Jakov Sedlar žali što se Prvi svetski rat završio kako se završio. Odnosno, žali što je jedan od rezultata Prvog svetskog rata bila propast Austrougar­ske države, odnosno Habzburške monarhije, jer je očigledno za njega je to bila prava država hrvatskog naroda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia