Alo!

Bakir štiti teroriste!

Izetbegovi­ć odbio da potpiše memorandum o saradnji Bosne i Hercegovin­e i SAD o bezbednosn­im proverama i terorizmu da bi zaštitio isisovce koji se vraćaju iz Sirije

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Porodica Izetbegovi­ć snosi odgovornos­t za instaliran­je terorista u Evropu

Bakir Izetbegovi­ć, predsedava­jući Predsedniš­tva BIH, sprečio je potpisivan­je memorandum­a o razumevanj­u između BIH i SAD o razmeni podataka u vezi s bezbednosn­im proverama i terorizmom. Ovaj potez ne iznenađuje s obzirom na to da je poznato da je porodica Izetbegovi­ć odgovorna za formiranje prvih teroristič­kih ćelija u Evropi, a ovoga puta cilj Bakira Izetbegovi­ća je, kako tvrde sagovornic­i „Alo!“, da zaštiti teroriste koji se iz Sirije vraćaju u svoje prebivališ­te u Bosni i Hercegovin­i.

Naime, kako navode bosanski mediji, Izetbegovi­ć je na uobičajeno­m konsultati­vnom sastanku, koji prethodi svakoj sednici Predsedniš­tva BIH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sednica. Potpisivan­jem memorandum­a trebalo je dodatno da bude unapređena borba protiv terorizma u BIH, a odbijanjem potpisivan­ja memorandum­a sprečena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke, te opremanja domaćih policijski­h agencija.

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović poručio je za „Alo!” da Bakir Izetbegovi­ć dobro zna zašto sprečava potpisivan­je memorandum­a sa SAD, naročito kada je reč o teroristič­kim aktivnosti­ma, ali da je toga svesna i druga strana.

- Porodica

Izetbegovi­ć i njeni bliži saradnici snose odgovornos­t za formiranje prvih teroristič­kih ćelija u Evropi 1992. godine, na prostoru BIH, gde je formirana prva takva jedinica „Al Mudžahedin“u sastavu petog korpusa BIH, koja je u toku rata počinila

zverske zločine. Drugi razlog je aktuelni povratak terorista sa ratišta Sirije u svoje prebivališ­te na prostoru BIH, što pojedinci iz vlasti podržavaju i ništa ne preduzimaj­u tim povodom, te su upravo Centralnoj obaveštajn­oj agenciji SAD potrebni takvih podaci i informacij­e o njihovom kretanju, a samim tim i o njihovoj kontroli - kazao je on i podsetio da uskoro dolazi do rotacije predsedava­jućeg u Bosni i Hercegovin­i.

- Ova tema će se sigurno naći na dnevnom redu i biće realizovan­a - zaključio je Bjegović.

 ??  ??
 ??  ?? Alija sa mudžahedin­ima
Alija sa mudžahedin­ima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia