Alo!

Poslednja uloga Nebojše Glogovca

-

Film „Južni vetar“će od 25. oktobra biti na repertoaru bioskopa širom Srbije, a karte za premijerne projekcije odavno su rasprodate. Ekipa filma, a i javnost, već govore da će ostvarenje koscenaris­te i reditelja

Miloša Avramovića vratiti publiku u bioskope.

„Južni vetar“govori o mladim ljudima sa margine, onima koji nisu živeli u vreme opasnih devedeseti­h, ali i te kako žive posledice tih godina. Sjajna glumačka ekipa, koju čine Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović i mnogi drugi, složna je u jednom sjajan scenario i odlična glumačka podela učinili su da nastane film koji realno prikazuje život na ivici zakona. Svoju poslednju ulogu je u „Južnom vetru“odigrao i slavni Nebojša Glogovac, koji nažalost premijeru nije dočekao.

- Prvi put sam radio sa Nebojšom baš na ovom filmu, on je bio veoma topao čovek, duhovit, dubok, veliki glumac, obrazovan. Bilo ga je zadovoljst­vo gledati u kadru - rekao je reditelj Miloš Avramović.

Dragan Bjelogrlić je opisao jednu scenu iza kamera koju je delio sa Glogovcem:

- Moj poslednji kadar u filmu je kadar u kafani, kada dolazim kod njega na razgovor. Desilo se da sam baš to prepodne saznao da će se raditi druga sezona „Senki“. Došao sam na snimanje, a uvek kada snimate poslednji kadar, ekipa spremi neko piće. Dok su drugi uživali u toj pauzi, ja sam se u jednom trenutku odvojio sa Nebojšom na stranu, rekao sam mu da radim drugu sezonu i pitao ga da napišem ulogu za njega. On je rekao: „Da“, i zagrlili smo se ... Tada smo se poslednji put videli.

S. A.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia